spisekunst.dk

Salade Niçoise - Opskrift på salater, hovedretter

Salade Niçoise

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Salade Niçoise med et dansk twist: Kogte kartofler giver denne nemme og hurtige opskrift en overraskende og lækker mundfuld. Prøv den bedste version af denne friske salat med tun, æg og en smagfuld vinaigrette - alt sammen på under 30 minutter!

Ingredienser

Kartofler(små, faste kartofler)
300 gram
200 gram
Tomater(cherry tomater)
250 gram
Æg(store)
4 stk
Tun(konserves i olie)
150 gram
Oliven(sorte, udstenede)
100 gram
Salat(frisk blandet grøn salat)
100 gram
Eddike(rødvinseddike)
2 spsk
Hvidløg(finthakket)
1 fed
Salt og peber(efter smag)

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Afdryp og lad dem køle af.

15 minmediumkartoflerne skal være møre, når de stikkes med en gaffel
2

Blancher de grønne bønner i kogende vand i 3 minutter og overfør dem derefter til isvand for at stoppe tilberedningen.

3 minhøjbønnerne skal være lyse grønne og sprøde
3

Kog æggene i 10 minutter, lad dem køle af og pil dem. Skær i kvarte.

10 minmediumæggehviden skal være fast, og blommen helt fast
4

Tilbered vinaigretten ved at piske olivenolie, eddike, dijonsennep, hvidløg, herbes de Provence, salt og peber sammen.

5 minvinaigretten skal være glat og velblandet
5

Skær tomaterne i halve og fordel dem sammen med kartofler, grønne bønner, æg, tun og oliven over salatbladene.

5 miningredienserne skal være jævnt fordelt
6

Dryp vinaigretten over salaten og server straks.

2 minsalaten skal være let fugtig af vinaigretten

Kommentarer

Lone

Æg i 10 minutter? Jeg får altid mine æg til at eksplodere, når jeg prøver det. Måske skal jeg bare købe dem kogte næste gang! Salaten lyder ellers super lækker, og jeg elsker tun.

★★★★
Mikkel

Herbes de Provence giver altid en god smag, men jeg havde en gang, hvor jeg havde fået fat i noget, der smagte som tørret græs. Heldigvis lyder resten af opskriften så god, at jeg vil give den en chance alligevel!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker, at der er så mange friske grøntsager i denne salat. Men 300 gram kartofler? Det lyder som en hel måltid i sig selv! Måske skal jeg bare spise dem som snacks, mens jeg laver resten af salaten.

★★★★
Jens

Blanchere grønne bønner og så over i isvand? Det lyder som noget fra en gourmetrestaurant. Jeg plejer bare at koge dem og håbe på det bedste. Men opskriften virker så god, at jeg måske skal prøve det rigtige.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne salat til en picnic i parken, og alle elskede den! Især vinaigretten med dijonsennep og hvidløg blev en hit. Men næste gang skal jeg nok huske at tage en ekstra ske med, for den blev hurtigt væk!

★★★★★
Maria

Salade Niçoise er perfekt til en sommerdag med frisk tun og grøntsager

★★★★★
Anders

Denne ret er et hit til picnic med vennerne med de lækre oliven

Lise

Salade Niçoise er min go-to frokost med de sprøde grønne bønner

★★★★