spisekunst.dk

Havregryns-biksemad med grønt - Opskrift på hovedret, vegetarisk, sund mad

Havregryns-biksemad med grønt

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Havregrynsbiksemad med grønt er den nemmeste og hurtigste opskrift på en lækker morgenmad. Med havregryn og grøntsager som løg og gulerødder, serveret med et spejlæg og syltede rødbeder, får du en sprød og sund start på dagen. Prøv denne danske opskrift og få en smagfuld overraskelse!

Ingredienser

Havregryn(grovvalsede for ekstra struktur)
200 gram
Kartofler(skrællet og skåret i små tern)
400 gram
Løg(hakket)
1 stk
Gulerødder(skrællet og skåret i små tern)
2 stk
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
efter smag
Æg(til spejlæg)
4 stk
Syltede rødbeder(til servering)
100 gram

Fremgangsmåde

1

Kog kartoffelternene i en gryde med let saltet vand i ca. 10 minutter, indtil de er møre. Dræn og sæt til side.

10 minmediumkartoflerne er møre, når de nemt kan gennembrydes med en gaffel
2

Opvarm olivenolien i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og gulerødder, og steg dem i 5 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.

5 minmediumløgene er bløde og gulerødderne let gyldne
3

Tilsæt de kogte kartofler og havregryn til panden. Steg i yderligere 10 minutter, indtil ingredienserne er sprøde og gyldne. Krydr med salt og peber efter smag.

10 minmedium-højretten er sprød og gylden
4

I en separat pande, steg æggene til spejlæg efter ønske.

5 minmediumæggehviden er fast, og blommen er stadig blød
5

Server havregryns-biksemad med spejlæg på toppen og syltede rødbeder ved siden af.

2 minretten er varm, og ægget er perfekt tilberedt

Kommentarer

Mette

Havregryn i biksemad? Det var en ny en! Jeg prøvede det, og det blev faktisk rigtig godt. Men mine børn syntes, det var lidt som at spise morgenmad til aftensmad. 4/5

★★★★
Jens

Jeg elsker rødbeder, så det her var lige noget for mig. Men jeg må indrømme, at jeg brændte spejlæggene lidt, så det blev en smule crispy. Alligevel en god oplevelse! 3/5

★★★★★
Lone

Havregryns-biksemad lyder som noget, min mor ville have lavet tilbage i '70'erne. Jeg prøvede det, og det var overraskende lækkert. Men jeg tilføjede lidt bacon for at give det lidt ekstra sprødhed. 4/5

★★★★
Peter

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge havregryn i biksemad før. Det blev en interessant oplevelse, men jeg tror, jeg foretrækker den klassiske version uden havregryn. 2/5

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne opskrift til en sen frokost, og det var så nemt og hurtigt. Men jeg havde ikke rødbeder, så jeg brugte syltede agurker i stedet. Det fungerede også fint! 4/5

★★★★
Anne

Havregrynene tilføjer en dejlig sprødhed til biksemaden!

★★★★★
Mads

Perfekt til en hurtig og sund frokost!

★★★★
Ida

Den grønne salat giver retten en frisk smag

★★★★