Opskrift på soltørret tomatpesto-lasagne: Med soltørrede tomater som den hemmelige ingrediens bliver denne lasagne en smagsoplevelse, der er både nem og hurtig at tilberede i ovnen. Den er perfekt til en hverdagsmiddag med et lille twist!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C.
Blend de soltørrede tomater, parmesanost, hvidløg og pinjekerner i en foodprocessor indtil glat.
Tilsæt olivenolie lidt ad gangen til blandingen, indtil pestoen er cremet.
Smør et tyndt lag béchamelsauce i bunden af et ovnfast fad.
Læg et lag lasagneplader ovenpå. Fordel et lag soltørret tomatpesto og et lag béchamelsauce ovenpå pladerne.
Gentag lagene indtil alle ingredienser er brugt, og slut af med et lag mozzarella på toppen.
Drys med tørret basilikum og oregano.
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er gyldenbrun og boblende.
Lad lasagnen hvile i 10 minutter inden servering.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand sagde, at det var den bedste lasagne, han nogensinde har smagt! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af mængden af hvidløg - det lugtede som en vampyrjagt i køkkenet! 😂
Jeg elsker soltørrede tomater, så denne opskrift var som skrevet til mig. Men jeg måtte bruge lidt ekstra tid på at få pestoen glat - min foodprocessor er vist ikke den nyeste model. Alligevel blev resultatet super lækkert!
Jeg lavede denne lasagne til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at den manglede lidt mere krydderi. Måske lidt ekstra basilikum og oregano? Ellers en god opskrift!
Jeg havde aldrig prøvet at lave pesto med soltørrede tomater før, men det blev en succes! Min kone sagde, at det smagte som en ferie i Italien. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra tid på at finde pinjekernerne i supermarkedet - de var gemt væk bag nødderne!
Jeg lavede denne lasagne til min svigermor, og hun blev helt vild med den! Hun spurgte endda om opskriften, så det siger noget. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for at bruge så meget mozzarella - det blev næsten som en ostefest!
Den soltørrede tomatpesto gav en skøn smag til lasagnen.
Lasagnen var et hit til frokost på kontoret.
Jeg tilføjede lidt frisk basilikum på toppen - det gav et friskt twist.