spisekunst.dk

Smørrebrødsvariation - Opskrift på frokost,smørrebrød

Smørrebrødsvariation

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Rugbrødets røde løber: En smørrebrødsfest! Denne nemme opskrift på dansk smørrebrød tager dig med på en kulinarisk rejse med syltede sild, rejer og rødt kød, alt sammen på en skive rugbrød. Perfekt til at imponere dine gæster med en smagfuld og hurtig løsning!

Ingredienser

Rugbrød(friskbagt eller daggammelt)
4 skiver
Smør(usaltet, stuetemperatur)
50 gram
Syltede sild(i eddike og krydderier)
100 gram
Rejer(pillede)
100 gram
Rødt kød(kold, tyndtskåret roastbeef)
100 gram
Leverpostej(stuetemperatur)
100 gram
Rødløg(fint skåret)
1 stk
Karse(frisk)
1 bundt
Citron(skåret i skiver)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Smør et jævnt lag smør på hver skive rugbrød.

5 minSmørret skal være jævnt fordelt og let smeltet på brødet.
2

Fordel syltede sild på den første skive rugbrød, pynt med et par skiver rødløg og karse.

5 minSilden skal dække brødet og løgene skal give en frisk duft.
3

Læg rejer på den anden skive rugbrød, pynt med en skive citron og lidt karse.

5 minRejerne skal se saftige ud og citronen skal give en frisk aroma.
4

Placer roastbeef på den tredje skive rugbrød, pynt med rødløg og karse.

5 minRoastbeefen skal ligge fladt og løgene skal tilføre en let skarp duft.
5

Smør leverpostej på den fjerde skive rugbrød, pynt med rødløg og karse.

5 minLeverpostejen skal være blød og let at smøre, og løgene skal give en frisk smag.

Kommentarer

Lone

Haha, den her opskrift minder mig om, da jeg prøvede at lave smørrebrød til min svigermor. Jeg havde aldrig brugt syltede sild før, og de endte med at smage som saltede skosåler! Men med denne opskrift tror jeg, jeg kan få det til at fungere. Tak for tip med karsen, det giver en fin friskhed!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker smørrebrød, men 100 gram rødt kød på én skive? Det lyder som en udfordring for mine kæber! Måske jeg deler det op i to skiver, så jeg ikke ender med at ligne en ko, der tygges på en mark. God opskrift dog!

★★★★★
Trine

Leverpostej og rødløg er en klassiker, men jeg savner lidt remoulade til rejerne. Det giver det lille ekstra kick. Ellers en super opskrift, som jeg helt sikkert vil prøve til næste frokost med veninderne!

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det blev en succes! Min kone sagde, at det var som at spise på en lillebitte restaurant i vores køkken. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med smørret og endte med at smøre det overalt. Næste gang skal jeg være mere forsigtig!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker variationen i denne opskrift, men jeg måtte le, da jeg så, at der skulle bruges en hel citron til én skive rugbrød med rejer. Jeg tror, jeg nøjes med en kile, ellers bliver det lidt for surt. God opskrift alligevel!

★★★★
Karen

Den sprøde rugbrød var perfekt til madpakken

★★★★★
Morten

Jeg elskede den friske rejemad

★★★★
Lise

Den lækre leverpostej passede godt til skovturen

★★★★