Gulerodspestoens hasselnøddehit er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse! Ristede gulerødder og hasselnødder møder parmesan og hvidløg i en lækker symfoni, perfekt til pasta eller som en spændende dip. Prøv denne danske favorit i ovnen og oplev smagsoplevelsen med en ske!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Fordel gulerodsstykkerne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Rist gulerødderne i ovnen i 25 minutter, eller indtil de er møre og let brunede.
Mens gulerødderne rister, ristes hasselnødderne på en tør pande over middel varme, indtil de er gyldne og dufter nøddeagtigt.
Blend de ristede gulerødder, hasselnødder, parmesan, hvidløg og resten af olivenolien til en glat pesto.
Smag til med salt og peber efter behov.
Kommentarer
Jeg prøvede den her pesto til en pastaret, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte hasselnødderne lidt, fordi jeg blev distraheret af min kat, der pludselig besluttede at gå på opdagelse i køkkenet. Alligevel blev det lækkert!
500 gram gulerødder? Det lyder som en hel del arbejde! Men resultatet er virkelig værd det. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge gulerødder i pesto før, men det giver en fantastisk smag. Og så er det jo også sundt!
Jeg elsker denne opskrift, men jeg tilføjede lidt citronsaft for at give den lidt ekstra friskhed. Det blev en hit hos mine børn, som normalt er ret kræsne. Måske er det hemmeligheden med gulerødder - de skjuler sig godt i maden!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville lave pesto af gulerødder, men det her er genialt! Jeg havde dog ikke hasselnødder, så jeg brugte valnødder i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den nøddeagtige smag fra hasselnødderne.
Jeg lavede denne pesto til en middag med venner, og alle blev helt vilde med den. En af mine veninder spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og jeg sagde bare 'gulerødder' med et smil. Det er så sjovt at overraske folk med noget så simpelt!
Den ristede hasselnød giver en dejlig knasende tekstur!
Perfekt til en let frokost i solen på terrassen
Gulerodspesto er en spændende twist til traditionel pesto