spisekunst.dk

Ristet gulerodspesto med hasselnød - Opskrift på tilbehør,vegetarisk

Ristet gulerodspesto med hasselnød

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Gulerodspestoens hasselnøddehit er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse! Ristede gulerødder og hasselnødder møder parmesan og hvidløg i en lækker symfoni, perfekt til pasta eller som en spændende dip. Prøv denne danske favorit i ovnen og oplev smagsoplevelsen med en ske!

Ingredienser

Gulerødder(skrællede og skåret i mindre stykker)
500 gram
Hasselnødder(ristede og afskallede)
100 gram
50 gram
Hvidløg(finthakket)
1 fed
Olivenolie(ekstra jomfru)
100 ml
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200 C
2

Fordel gulerodsstykkerne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

5 minGulerødderne skal være let dækket af olie
3

Rist gulerødderne i ovnen i 25 minutter, eller indtil de er møre og let brunede.

25 min200 CGulerødderne skal være bløde og gyldne
4

Mens gulerødderne rister, ristes hasselnødderne på en tør pande over middel varme, indtil de er gyldne og dufter nøddeagtigt.

5 minmiddel varmeNødderne skal dufte ristet og have en let gylden farve
5

Blend de ristede gulerødder, hasselnødder, parmesan, hvidløg og resten af olivenolien til en glat pesto.

5 minPestoen skal være jævn og cremet
6

Smag til med salt og peber efter behov.

2 minPestoen skal smage balanceret og fyldig

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her pesto til en pastaret, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte hasselnødderne lidt, fordi jeg blev distraheret af min kat, der pludselig besluttede at gå på opdagelse i køkkenet. Alligevel blev det lækkert!

★★★★
Mikkel

500 gram gulerødder? Det lyder som en hel del arbejde! Men resultatet er virkelig værd det. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge gulerødder i pesto før, men det giver en fantastisk smag. Og så er det jo også sundt!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker denne opskrift, men jeg tilføjede lidt citronsaft for at give den lidt ekstra friskhed. Det blev en hit hos mine børn, som normalt er ret kræsne. Måske er det hemmeligheden med gulerødder - de skjuler sig godt i maden!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville lave pesto af gulerødder, men det her er genialt! Jeg havde dog ikke hasselnødder, så jeg brugte valnødder i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den nøddeagtige smag fra hasselnødderne.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne pesto til en middag med venner, og alle blev helt vilde med den. En af mine veninder spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og jeg sagde bare 'gulerødder' med et smil. Det er så sjovt at overraske folk med noget så simpelt!

★★★★★
Anna

Den ristede hasselnød giver en dejlig knasende tekstur!

★★★★★
Mads

Perfekt til en let frokost i solen på terrassen

★★★★
Camilla

Gulerodspesto er en spændende twist til traditionel pesto

★★★★