Randers Margretheskal Vegatarfars opskrift giver dig den bedste vegetariske kødsauce med linser og en smagfuld twist af timian og persille. Den er nem at tilberede i ovnen på kun 45 minutter, og perfekt til at imponere dine gæster med en kagerulle-agtig præsentation. Prøv denne unikke danske ret og oplev en smagsoplevelse, der skiller sig ud!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 5 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.
Tilsæt champignonerne til panden og svits i yderligere 5 minutter, indtil de er let brunede.
I en stor skål, kombiner de kogte linser, revet gulerod, svitsede grøntsager, timian, persille, havregryn og æg. Krydr med salt og peber. Bland godt til en ensartet konsistens.
Form blandingen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 30-35 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
Lad vegetarbrødet hvile i 10 minutter før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand troede faktisk, det var kødfars! Men han blev lidt skuffet, da han fandt ud af, at det var linser. Jeg synes, det smagte super godt, og det er så nemt at lave. Men måske skal man ikke fortælle ham, at det er vegetarisk næste gang...
Jeg elsker svampe, så jeg puttede ekstra mange champignoner i. Det blev lidt for meget, så det smagte mest af svampe. Men ellers en god opskrift! Jeg havde også ikke timian, så jeg brugte oregano i stedet. Det fungerede fint.
Jeg lavede den her til en familieaften, og mine børn elskede det! De spurgte, om de kunne få det igen næste weekend. Jeg synes, det er så fedt, at de spiser noget sundt uden at klage. Men jeg måtte bruge lidt længere tid på at få det gyldenbrunt, så jeg havde det i ovnen i 40 minutter.
Jeg glemte at købe æg, så jeg prøvede at bruge en banan i stedet. Det blev lidt sødt, men det var også spændende. Jeg tror, jeg skal holde mig til opskriften næste gang, men det var en sjov eksperiment. Og så blev det også lidt billigere!
Jeg havde aldrig brugt linser før, men det her var en god måde at starte på. Det blev lidt klasket, så jeg tænker, at jeg måske skal bruge lidt mindre væske næste gang. Men smagen var god, og det er så rart at have en vegetarisk ret, der ikke føles som en opgave at lave.
Jeg elsker kombinationen af vegatarfars og kartofler!
Perfekt til en hyggelig aften med venner - og en god flaske rødvin
Den perfekte ret til en picnic i parken - frisk og lækker