spisekunst.dk

Linse-Løgnefars - Opskrift på hovedret, vegetar

Linse-Løgnefars

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Randers Margretheskal Vegatarfars opskrift giver dig den bedste vegetariske kødsauce med linser og en smagfuld twist af timian og persille. Den er nem at tilberede i ovnen på kun 45 minutter, og perfekt til at imponere dine gæster med en kagerulle-agtig præsentation. Prøv denne unikke danske ret og oplev en smagsoplevelse, der skiller sig ud!

Ingredienser

Linser(grønne eller brune, kogte)
200 gram
2 stk
Løg(finthakket)
1 stk
Champignoner(finthakket)
150 gram
Hvidløg(presset)
2 fed
Timian(tørret)
1 tsk
Persille(tørret eller friskhakket)
1 tsk
50 gram
Æg(kan erstattes med et chiaæg for vegansk version)
1 stk
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180COvnen skal være varm ved berøring udenpå.
2

Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 5 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.

5 minMedium varmeLøgene skal være bløde og have en gylden farve.
3

Tilsæt champignonerne til panden og svits i yderligere 5 minutter, indtil de er let brunede.

5 minMedium varmeChampignonerne skal være let brune og have afgivet noget væske.
4

I en stor skål, kombiner de kogte linser, revet gulerod, svitsede grøntsager, timian, persille, havregryn og æg. Krydr med salt og peber. Bland godt til en ensartet konsistens.

10 minN/ABlandingen skal være jævn og sammenhængende.
5

Form blandingen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.

5 minN/ABrødet skal holde sin form og ikke falde fra hinanden.
6

Bag i ovnen i 30-35 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.

35 min180COverfladen skal være fast og gyldenbrun.
7

Lad vegetarbrødet hvile i 10 minutter før servering.

10 minN/ABrødet skal være fast og let kølet.

Kommentarer

Lene

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand troede faktisk, det var kødfars! Men han blev lidt skuffet, da han fandt ud af, at det var linser. Jeg synes, det smagte super godt, og det er så nemt at lave. Men måske skal man ikke fortælle ham, at det er vegetarisk næste gang...

★★★★
Mikkel

Jeg elsker svampe, så jeg puttede ekstra mange champignoner i. Det blev lidt for meget, så det smagte mest af svampe. Men ellers en god opskrift! Jeg havde også ikke timian, så jeg brugte oregano i stedet. Det fungerede fint.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede den her til en familieaften, og mine børn elskede det! De spurgte, om de kunne få det igen næste weekend. Jeg synes, det er så fedt, at de spiser noget sundt uden at klage. Men jeg måtte bruge lidt længere tid på at få det gyldenbrunt, så jeg havde det i ovnen i 40 minutter.

★★★★★
Jesper

Jeg glemte at købe æg, så jeg prøvede at bruge en banan i stedet. Det blev lidt sødt, men det var også spændende. Jeg tror, jeg skal holde mig til opskriften næste gang, men det var en sjov eksperiment. Og så blev det også lidt billigere!

★★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig brugt linser før, men det her var en god måde at starte på. Det blev lidt klasket, så jeg tænker, at jeg måske skal bruge lidt mindre væske næste gang. Men smagen var god, og det er så rart at have en vegetarisk ret, der ikke føles som en opgave at lave.

★★★★
Mette

Jeg elsker kombinationen af vegatarfars og kartofler!

★★★★★
Lars

Perfekt til en hyggelig aften med venner - og en god flaske rødvin

★★★★
Hanne

Den perfekte ret til en picnic i parken - frisk og lækker

★★★★★