spisekunst.dk

Majsmuffin med rødkålscreme - Opskrift på bagværk,hovedret

Majsmuffin med rødkålscreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Majsmuffins med rødkålscreme er den perfekte kombination af sødt og syrligt. Denne nemme og hurtige opskrift bruger majsmel og rødkål til at skabe en unik smag, der vil imponere dine gæster. Prøv denne opskrift i dag og oplev en ny favorit!

Ingredienser

150 g
Æg(store)
2 stk
Mælk(helst sødmælk)
200 ml
50 g
Rødkål(lille)
1 stk
Eddike(æblecidereddike)
2 spsk
2 spsk
Fløde(piskefløde)
1 dl
Æble(valgfrit, skåret i tern)
1

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Beklæd en muffinbakke med papirforme.

5 min180Ovnen er forvarmet, når den bipper eller viser den ønskede temperatur
2

I en skål, bland majsmel, hvedemel og bagepulver sammen. Tilsæt æg, mælk og sukker. Rør indtil dejen er glat.

10 minDejen er glat og uden klumper
3

Fordel dejen jævnt i muffinforme, og bag i ovnen i cirka 20 minutter.

20 min180Muffins er gyldne på toppen og føles faste ved berøring
4

Mens muffins bager, skær rødkål i strimler og kog dem med eddike, sukker og evt. æbletern i en gryde.

15 minmiddelRødkålen er mør og let sød/syrlig i duften
5

Blend den kogte rødkål med fløde til en glat creme.

5 minCremen er glat og jævn i konsistensen
6

Server de varme majsmuffins med en skefuld rødkålscreme på toppen.

5 minMuffinsene er varme og rødkålscremen er let afkølet

Kommentarer

Mette

Majsmuffins med rødkålscreme? Det lyder som en eksplosion af smagsoplevelser! Jeg prøvede at lave dem til en familieaften, og mine børn var lidt skeptiske til starten, men da de smagte dem, var de solgt! Rødkålscremen gav en fin kontrast til de søde muffins. Eneste ulempe var, at køkkenet lignede en krigsskueplads bagefter med alt det rødkålsskærende.

★★★★
Jens

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og denne opskrift var en sjov udfordring. Jeg tilføjede lidt ekstra sukker til rødkålscremen, fordi jeg har en sød tand. Resultatet blev en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Men seriøst, hvem havde troet, at rødkål og majs kunne gå så godt sammen?

★★★★★
Lone

Jeg prøvede at lave disse muffins til en frokost med veninder, og vi havde en god latter over, hvor farverige de blev. Rødkålscremen blev lidt for tynd, så den løb ud overalt, men det gjorde dem bare endnu mere sjove at spise. En lille tip: Brug en tykkere fløde, hvis du vil undgå en rødkåls-tsunami!

★★★★★
Peter

Jeg er ikke så vild med at lave mad, men min kone overtalte mig til at prøve denne opskrift. Jeg må indrømme, at det var nemmere end forventet, og resultatet blev overraskende godt. Rødkålscremen var lidt af en overraskelse, men den fungerede faktisk! Måske bliver jeg en køkkenmester endnu.

★★★★
Anna

Jeg lavede disse muffins til en fest, og de blev en hit! Men jeg havde ikke et æble, så jeg brugte lidt æbleeddike i stedet. Det gav en ekstra syrlig smag, som jeg faktisk foretrak. Hvis du vil imponere dine gæster med noget anderledes, så prøv denne opskrift - bare husk at have en ekstra skjorte på, når du blender rødkålen!

★★★★
Lise

Majsmuffinen var lækker og saftig!

★★★★★
Jens

Rødkålscremen gav retten en frisk smag

★★★★
Maria

Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af

★★★★