Citronfromage: Nem og hurtig opskrift med ske! Denne lækre dessert laves på ingen tid med kun fire ingredienser. Perfekt til at fylde wienerbrød eller smøre på morgenmaden.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Riv skallen af citronerne fint og pres saften.
I en varmefast skål piskes æg, sukker, citronsaft og citronskal sammen.
Placer skålen over en gryde med simrende vand (vandbad). Tilsæt smørret lidt ad gangen under konstant omrøring.
Fortsæt med at røre, indtil blandingen er tyknet og kan dække bagsiden af en ske.
Hæld lemoncurden på rene glas og lad den køle af før opbevaring i køleskab.
Kommentarer
Jeg elsker denne opskrift! Men jeg må indrømme, at jeg altid ender med at spise halvdelen af lemoncurden, før den når ind i køleskabet. Så god er den!
Jeg prøvede at lave den her i går, men jeg tror, jeg havde for travlt med at røre, for min lemoncurd blev lidt klumpet. Måske skal jeg bare holde mig til at købe den færdiglavet...
Æg, sukker, smør og citron - det lyder som en perfekt kombination! Jeg bruger altid ekstra citronskal, fordi jeg elsker den ekstra syrlighed. Prøv det, hvis I også gør!
Jeg lavede denne opskrift til min kones fødselsdag, og hun blev helt vild med den. Hun sagde, det var den bedste lemoncurd, hun nogensinde havde smagt. Så nu er jeg blevet hendes personlige lemoncurd-kok!
Jeg havde aldrig prøvet at lave lemoncurd før, men det her var så nemt! Det eneste, jeg manglede, var en ekstra hånd til at holde skålen over vandbadet, mens jeg rørte. Måske skal jeg investere i en ekstra lang ske!
Lemoncurd er perfekt til at putte på pandekager!
Jeg tilføjede lidt revet citronskal for ekstra smag.
Lemoncurd er fantastisk som fyld i cupcakes.