spisekunst.dk

Kolding Stuvning med Gorm den Gamles Kraft - Opskrift på hovedret,supper

Kolding Stuvning med Gorm den Gamles Kraft

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Gorm den Gamles magiske stuvning er en opskrift, der forvandler almindeligt oksekød til et festmåltid med hjælp fra den kraftfulde Gorm den Gamles kraft. Denne nemme, men lækre stuvning, lavet med løg og gulerødder, langtidssteges til perfektion og serveres med kogte kartofler. Prøv denne unikke danske ret og oplev en smag, der tager dig tilbage til vikingetiden!

Ingredienser

Oksekød(skåret i tern, helst fra bov)
500 gram
Løg(hakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
3 stk
Gorm den Gamles Kraft(oksebouillon)
500 ml
2 spsk
efter smag
Kartofler(små og faste, til kogning)
800 gram

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en stor gryde over middel varme, og tilsæt de hakkede løg. Steg dem indtil de er gennemsigtige.

5 minmiddel varmeløgene er bløde og gennemsigtige
2

Tilsæt oksekødet og brun det godt på alle sider.

10 minmiddel til høj varmekødet er brunet og lidt sprødt på ydersiden
3

Tilsæt gulerødderne og hæld Gorm den Gamles Kraft i gryden. Bring det i kog.

5 minhøj varmevæsken begynder at boble
4

Reducer varmen til lav, dæk gryden med låg, og lad det simre i 60 minutter.

60 minlav varmekødet er mørt, og smagen er koncentreret
5

Smag til med salt og peber. Kog kartoflerne i en separat gryde indtil møre, ca. 20 minutter.

20 minhøj varme (for kartofler)kartoflerne er møre, når de kan stikkes nemt med en gaffel
6

Server stuvningen varm med de kogte kartofler.

5 minserveringstemperaturstuvningen er varm og duftende

Kommentarer

Lone

Gorm den Gamles Kraft? Høres ud som noget, min svigerfar ville brygge i kælderen! Men seriøst, den stuvning blev super lækker. Kartoflerne var også perfekte til.

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave den her stuvning til en middag med venner, og de troede, jeg havde brugt en hemmelig ingrediens fra vikingetiden! Oksekødet blev så mørt, og smagen af Gorm den Gamles Kraft var helt unik.

★★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig hørt om Gorm den Gamles Kraft før, men det lyder som noget, man finder i en gammel bog. Stuvningen blev god, men jeg tror, jeg skal bruge lidt mindre salt næste gang.

★★★★★
Jens

Min kone og jeg lavede den her stuvning i weekenden. Vi havde aldrig brugt Gorm den Gamles Kraft før, men det gav en rigtig god smag. Kartoflerne blev lidt for møre, men ellers en succes!

★★★★
Pia

Jeg prøvede at imponere min svigermor med den her opskrift. Hun spurgte, om Gorm den Gamle havde været med til at lave den! Stuvningen blev god, men jeg tror, jeg skal stege løgene lidt længere næste gang.

★★★★
Maria

Den cremede stuvning med kartofler og bacon var perfekt til en regnvejrsdag

★★★★★
Anders

Jeg savnede lidt mere smag af Gorm den Gamles Kræft i retten

★★★★★
Camilla

Stuvningen var lækker, men ville have ønsket flere grøntsager i retten

★★★★