spisekunst.dk

Hummus - Opskrift på forretter,snacks

Hummus

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blitz-Hummus er din nye bedste ven, når du har brug for en hurtig og nem dip. Med kun en blender og få ingredienser såsom kikærter, tahini og citron, får du en glat og lækker hummus på ingen tid. Den er perfekt til at imponere gæster eller bare til at nyde med en ske!

Ingredienser

Kikærter(kogte eller fra dåse, drænet)
240 gram
Tahini(sesampasta)
60 ml
Citron(saften fra en frisk citron)
1 stk
Hvidløg(presset eller hakket)
1 fed
Olivenolie(ekstra jomfru)
30 ml
Salt(juster efter smag)
1/2 tsk
Spidskommen(valgfrit, for ekstra smag)
1/4 tsk
Paprika(til pynt)
en knivspids ingen

Fremgangsmåde

1

Hvis du bruger dåsekikærter, dræn dem og skyl grundigt under koldt vand.

2 miningenkikærterne skal være rene og fri for dåsejuice
2

Placer kikærter, tahini, citronsaft, hvidløg og salt i en foodprocessor.

5 miningeningredienserne skal være godt blendet
3

Blend ingredienserne i 1-2 minutter, indtil blandingen er jævn. Tilsæt olivenolie, mens maskinen kører.

2 miningenhummus skal være glat og cremet
4

Smag til med ekstra salt eller citronsaft, hvis nødvendigt. Tilsæt spidskommen, hvis ønsket, og blend kort igen.

1 miningensmagen skal være velafbalanceret
5

Server hummus i en skål, dryp med lidt ekstra olivenolie og drys paprika på toppen.

1 miningenhummus skal se indbydende og færdig ud til servering

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her hummus, men glemte at skylle kikærterne. Det endte med at smage som en dåsefabrik! Men ellers god opskrift, haha!

★★★★★
Sofie

Spidskommen i hummus? Det er som at tilføje kanel til en sandwich - lidt eksperimentelt, men jeg er nysgerrig! Skal prøve det næste gang.

★★★★
Lars

Jeg elsker at lave hummus, men jeg bruger altid dobbelt så meget hvidløg. Det gør den bare så meget bedre! Hvis du ikke kan lugte den på 10 meters afstand, er det ikke nok hvidløg.

★★★★★
Anna

Jeg havde ingen tahini hjemme, så jeg brugte peanutbutter i stedet. Det blev lidt som en fusion af hummus og satay - ikke helt traditionelt, men sgu godt!

★★★★
Jens

Hummus uden paprika på toppen? Det er som en burger uden brød. Paprikaen gør det hele, folkens!

★★★★★
Mette

Hummus med masser af hvidløg er min favorit!

★★★★★
Anders

Hummus er perfekt til en vegetarisk madpakke

★★★★
Louise

Jeg lavede en spicy hummus med chili og det var et hit til festen

★★★★