spisekunst.dk

Haderslev Oksekød fra Lutherdagene - Opskrift på hovedret, dansk mad

Haderslev Oksekød fra Lutherdagene

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Oksekød fra Haderslev, serveret under Lutherdagene, er ikke bare en ret, men en smagsoplevelse, der langtidssteges til perfektion. Med mørt oksekød, løg, gulerødder og champignon, alt sammen simret i en kraftig sovs, er dette en opskrift, der tager dig på en kulinarisk rejse. Den er perfekt til en søndagsmiddag med kogte kartofler eller kartoffelmos.

Ingredienser

Oksekød(gerne bov eller skank)
800 gram
Løg(hakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
3 stk
Champignon(skiver, valgfrit)
250 gram
1 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Skær oksekødet i store tern og krydr med salt og peber.

5 minkødet er jævnt dækket af krydderier
2

Varm smørret op i en stor gryde over middelhøj varme og brun oksekødsternene på alle sider.

10 minmiddel-høj varmekødet er brunet og dufter stegt
3

Tilsæt hakket løg og skiver af gulerødder til gryden. Steg indtil løgene er gennemsigtige.

5 minmiddel varmeløgene er gennemsigtige og bløde
4

Hvis du bruger champignon, tilsæt dem nu og steg i yderligere 3 minutter.

3 minmiddel varmechampignonerne er bløde
5

Hæld oksebouillonen i gryden. Skru ned for varmen og lad det simre i 1,5 time, eller indtil kødet er mørt.

90 minlav varmekødet er mørt og nemt at skille med en gaffel
6

Smag til med salt og peber inden servering.

2 minretten er smagt til og afbalanceret

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til vores familiemiddag, og mine børn spurgte, om vi havde fået en ny hund, fordi kødet var så mørt! Men seriøst, det blev en kæmpe succes. Jeg tilføjede lidt ekstra champignon, fordi vi elsker dem.

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert som Haderslev Oksekød. Jeg havde dog en lille udfordring med at finde ud af, hvad 'middelhøj varme' egentlig betyder. Endte med at brænde smørret en smule, men det blev alligevel godt!

★★★★
Mette

Jeg lavede denne ret til en Lutherdagsfest, og det var som at tage et køkkenspring tilbage til middelalderen - men med bedre krydderier! Jeg savnede dog lidt mere krydderi, så jeg tilføjede en smule timian, og det blev perfekt.

★★★★
Peter

Jeg havde aldrig brugt oksebouillon før, men det gav en fantastisk smag. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en gourmetrestaurant. Jeg tror, jeg skal prøve at imponere hende igen med denne opskrift!

★★★★★
Sanne

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få mine børn til at spise gulerødder, men skåret i skiver og tilføjet til denne ret, spiste de dem uden at klage! Måske skal jeg bare skjule alle grøntsager i oksekød fra nu af.

★★★★
Mette

Haderslev Oksekød fra Lutherdagene var saftigt og mørt, perfekt til grillen!

★★★★★
Jens

Den lækre smag af rosmarin og hvidløg gav retten en fantastisk aroma

★★★★
Lone

Oksekødet var så mørt, det smeltede på tungen - perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★