spisekunst.dk

Gammeldags vaffelburger - Opskrift på hovedret, comfort food, festmad

Gammeldags vaffelburger

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Vaffelbunkeren er en sjov og nem opskrift, hvor en hjemmelavet vaffel fungerer som bolle og omkranser en saftig oksekødsbøf med smeltet ost, frisk salat og tomat. Den er perfekt til et hurtigt og lækkert måltid, hvor vaffeljernet bliver din bedste ven!

Ingredienser

Æg(store)
2 stk
Mælk(helst sødmælk)
300 ml
50 g
Smør(smeltet)
50 g
Oksekød(hakket)
400 g
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Ost(efter eget valg)
4 skiver
Salat(frisk)
4 blade
Tomat(skåret i skiver)
1 stk
Sauce(efter eget valg, fx burgerdressing)
4 spsk

Fremgangsmåde

1

Bland mel, sukker og salt i en skål. Tilsæt mælk og æg, og pisk til en glat dej. Tilsæt smeltet smør og rør det ind.

10 minDejen skal være glat og uden klumper
2

Forvarm vaffeljernet og smør det let. Hæld en passende mængde dej i jernet og bag vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde.

5 minVaflerne skal være gyldne og let sprøde
3

Form oksekødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber.

5 minBøfferne skal være jævnt formede
4

Steg bøfferne på en varm pande, ca. 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte efter din smag.

8 minmedium-højBøfferne skal være gyldne med en let skorpen
5

Læg en skive ost på hver bøf og lad den smelte.

2 minOsten skal være smeltet og blød
6

Saml burgerne ved at placere en bøf med ost på en vaffel, tilføj salat, tomat og sauce, og afslut med endnu en vaffel som top.

5 minBurgeren skal være stabil og nem at håndtere

Kommentarer

Lone

Haha, vaffelburger! Det lyder som noget, min svigerfar ville elske. Han er vild med at eksperimentere med mad. Men 400 g oksekød til 4 bøffer? Det bliver nogle små bøffer, så jeg tror, jeg vil bruge lidt mere kød!

★★★★
Mikkel

Jeg prøvede at lave disse til en grillfest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt bacon for ekstra crunch. Vaflerne blev lidt for søde til min smag, så næste gang skruer jeg ned for sukkeret.

★★★★
Sofie

Ærligt talt, hvem har tid til at lave vafler og bøffer på en travl hverdag? Men måske til en weekend frokost... Jeg kunne godt tænke mig at prøve det med kylling i stedet for oksekød.

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse til mine børn, og de blev helt vilde med dem! Men jeg måtte bruge dobbelt så meget ost, fordi de elsker ost. Og så blev det lidt svært at holde vaflerne sammen, haha!

★★★★
Anna

Jeg elsker ideen med vaffelburger, men jeg synes, at opskriften manglede lidt krydderi. Jeg tilføjede lidt chili og hvidløg til kødet, og det blev meget bedre. Og så brugte jeg også lidt mindre sukker i vaffeldejen.

★★★★★
Anna

Gammeldags vaffelburger er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne!

★★★★★
Mads

Den hjemmelavede remoulade giver vaffelburgeren lige det ekstra twist!

★★★★
Emma

Gammeldags vaffelburger er et sjovt alternativ til traditionelle burgere til sommerens grillfester.

★★★★