spisekunst.dk

Gammel Konservesfyld med frisk grønsagstwist - Opskrift på hovedret, tilbehør

Gammel Konservesfyld med frisk grønsagstwist

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Gammel konservesmad med frisk grøntsagstwist er din nye favorit, når du vil lave en nem og hurtig ret med en smule nostalgi. Kombiner konserveskød eller fisk med friske grøntsager som gulerødder og ærter, og du har et festmåltid på bordet på under 40 minutter. Perfekt til hverdagen med et lille, frisk twist!

Ingredienser

Konserves kød eller fisk(f.eks. corned beef eller makrel i tomat)
400 gram
Løg(hakkede)
2 stk
Gulerødder(skåret i små tern)
3 stk
Ærter(friske eller frosne)
200 gram
Kartofler(små, nye kartofler)
500 gram
Smør(til stegning)
2 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.

20 minmiddelkartoflerne skal være bløde, når der stikkes i dem med en gaffel
2

Smelt smørret i en pande ved middel varme, og tilsæt de hakkede løg.

5 minmiddelløgene skal være gennemsigtige og bløde
3

Tilsæt gulerødderne til panden og steg yderligere.

5 minmiddelgulerødderne skal være let blødgjorte
4

Rør de konserverede kød eller fisk i panden sammen med ærterne.

5 minmiddelblandingen skal være varm og godt blandet
5

Smag til med salt og peber, og server retten med de kogte kartofler.

2 minretten skal smage balanceret

Kommentarer

Mette

Haha, 'Kursfald 1974' - det lyder som noget, min mor ville have lavet, når der var brug for at bruge resterne op! Jeg prøvede den her med konserves tun, og det blev faktisk ret godt. Men ærterne kunne godt have været friske i stedet for konserves. Giver den en 3'er.

★★★★★
Jens

Jeg lavede den her til min kone, og hun sagde, at det smagte som noget fra en skolekantine i 70'erne. Jeg synes, det var sjovt, men hun var ikke så begejstret. Smagen var okay, men konserves kød er ikke min favorit. 2 stjerner fra mig.

★★★★★
Lone

Jeg elsker at bruge gamle opskrifter, og den her var en hit hos mine børn! De havde aldrig smagt konserves kød før, og de syntes, det var spændende. Jeg tilføjede lidt frisk persille til, og det gav en fin smag. 4 stjerner!

★★★★
Poul

Jeg prøvede den her opskrift, fordi jeg havde en masse konserves kød tilbage fra en camping tur. Det blev en ret, der smagte som en nostalgisk rejse tilbage til min barndom. Kartoflerne var perfekte, men jeg savnede lidt mere krydderi. 3 stjerner.

★★★★★
Hanne

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi lo godt af navngivningen 'Kursfald 1974'. Smagen var okay, men vi blev enige om, at det manglede lidt friskhed. Måske nogle cherrytomater eller en salat til? 3 stjerner fra os.

★★★★★
Karen

Konservesfyldet var overraskende friskt og sprødt med ærter og gulerødder.

★★★★★
Mads

Perfekt til madpakken med kogte kartofler og tomatskiver.

★★★★
Lise

Gammel Konservesfyld var en lækker snack under min skovtur med vennerne.

★★★★