Brisling på Armoricain får munkfisken til at give et uimodståeligt cognac-kys, der får smagsløgene til at danse. Denne nemme og hurtige opskrift kombinerer friske lokale grøntsager og urter med en smagfuld sauce på dansk vis. Prøv den og oplev, hvordan cognac løfter retten til nye højder!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opvarm olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og porre og svits indtil bløde.
Tilsæt tomater til gryden og lad det simre i et par minutter.
Hæld cognac i og flamber det forsigtigt ved at tænde ild til dampene. Lad alkoholen brænde ud.
Tilsæt hvidvin, fiskebouillon og timian. Lad det simre i 10 minutter for at reducere væsken lidt.
Tilsæt munkfisken til gryden og lad det simre i yderligere 10 minutter, indtil fisken er tilberedt og mør.
Rør friskhakket persille i og smag til med salt og peber. Server retten varm.
Kommentarer
Munkfisk er så lækkert, men cognac og flambéring? Det lyder som en opskrift på en fest eller en katastrofe! Jeg prøvede engang at flamber noget, og det endte med at røgalarmen gik i gang. Men hey, det smagte godt bagefter!
Jeg elsker denne ret, men 600 gram munkfisk? Det er lidt af en investering. Jeg plejer at bruge torsk i stedet, og det fungerer også fint. Og så kan jeg bruge pengene på mere cognac!
Timian og persille giver sådan en god smag. Jeg lavede denne ret til min kæreste, og hun blev helt vild med det. Måske var det også cognac'en, der hjalp lidt på stemningen!
Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge både hvidvin og cognac. Men hey, hvis det gør maden bedre, så er jeg med! Jeg prøvede at lave det her til en middagsfest, og alle blev imponerede over flambéringen. Lidt dramatisk, men det fungerede!
Løg, hvidløg, gulerod og porre - det lyder som en god start på en hvilken som helst ret. Jeg lavede denne ret til en familieaften, og selv mine børn, der normalt er kritiske, spiste det med glæde. Måske var det bare fordi de fik lov at se på, mens jeg flamberde!
Den friske tomatsauce var fantastisk!
Retten var perfekt til vores romantiske middag med hummer og hvidvin
Jeg tilføjede ekstra hvidløg for ekstra smag