spisekunst.dk

Munkfisk med Cognac-Flambering - Opskrift på fisk, fransk, hovedretter

Munkfisk med Cognac-Flambering

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Brisling på Armoricain får munkfisken til at give et uimodståeligt cognac-kys, der får smagsløgene til at danse. Denne nemme og hurtige opskrift kombinerer friske lokale grøntsager og urter med en smagfuld sauce på dansk vis. Prøv den og oplev, hvordan cognac løfter retten til nye højder!

Ingredienser

Munkfisk(frisk, skåret i stykker)
600 gram
Løg(finthakket)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
3 fed
Tomater(hakkede, gerne fra dåse)
400 gram
0.5 dl
Gulerod(finthakket)
1 stk
Porre(skåret i tynde skiver)
1 stk
Timian(tørret)
1 tsk
Persille(frisk, hakket)
1 håndfuld
smag til

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og porre og svits indtil bløde.

10 minmiddel varmeløgene er gennemsigtige og grøntsagerne er bløde
2

Tilsæt tomater til gryden og lad det simre i et par minutter.

5 minmiddel varmetomaterne er opvarmede og begynder at bryde sammen
3

Hæld cognac i og flamber det forsigtigt ved at tænde ild til dampene. Lad alkoholen brænde ud.

2 minhøj varmeflammerne er væk og der er ikke længere alkoholdampe
4

Tilsæt hvidvin, fiskebouillon og timian. Lad det simre i 10 minutter for at reducere væsken lidt.

10 minlav varmesaucen er blevet lidt tykkere
5

Tilsæt munkfisken til gryden og lad det simre i yderligere 10 minutter, indtil fisken er tilberedt og mør.

10 minlav varmefisken er ugennemsigtig og let at dele med en gaffel
6

Rør friskhakket persille i og smag til med salt og peber. Server retten varm.

2 minlav varmepersillen er blandet ind og retten er smagfuld

Kommentarer

Mads

Munkfisk er så lækkert, men cognac og flambéring? Det lyder som en opskrift på en fest eller en katastrofe! Jeg prøvede engang at flamber noget, og det endte med at røgalarmen gik i gang. Men hey, det smagte godt bagefter!

★★★★
Lene

Jeg elsker denne ret, men 600 gram munkfisk? Det er lidt af en investering. Jeg plejer at bruge torsk i stedet, og det fungerer også fint. Og så kan jeg bruge pengene på mere cognac!

★★★★★
Jesper

Timian og persille giver sådan en god smag. Jeg lavede denne ret til min kæreste, og hun blev helt vild med det. Måske var det også cognac'en, der hjalp lidt på stemningen!

★★★★★
Sofie

Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge både hvidvin og cognac. Men hey, hvis det gør maden bedre, så er jeg med! Jeg prøvede at lave det her til en middagsfest, og alle blev imponerede over flambéringen. Lidt dramatisk, men det fungerede!

★★★★
Peter

Løg, hvidløg, gulerod og porre - det lyder som en god start på en hvilken som helst ret. Jeg lavede denne ret til en familieaften, og selv mine børn, der normalt er kritiske, spiste det med glæde. Måske var det bare fordi de fik lov at se på, mens jeg flamberde!

★★★★
Mette

Den friske tomatsauce var fantastisk!

★★★★★
Peter

Retten var perfekt til vores romantiske middag med hummer og hvidvin

★★★★★
Karen

Jeg tilføjede ekstra hvidløg for ekstra smag

★★★★