Geddequeneller er en sjov og spændende opskrift, hvor geddefilet blandes med æg, fløde og brødkrummer til de lækreste fiskeboller. De er nemme at lave og hurtigt pocherede, og serveres med en cremet svampe- eller krebsesauce, der vil få dine gæster til at smile. Prøv denne unikke danske vri på en fransk favorit!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Blend geddefilet i en foodprocessor indtil den er finthakket.
Tilsæt æg, piskefløde, brødkrummer, salt og peber til geddefileten og blend indtil du har en glat og homogen masse.
Form quenelles ved at bruge to skeer og lav dem ovale.
Bring vand i kog i en stor gryde og reducer derefter varmen til simrende. Pocher quenellerne i vandet i ca. 15 minutter.
Smør et serveringsfad med smør og placer de pocherede quenelles deri. Server med en cremet svampesauce.
Kommentarer
Geddefilet? Det lyder som noget, min mor ville have brugt tilbage i '80erne. Men hey, hvis det smager godt, så er jeg med! Jeg prøver alt én gang.
Jeg prøvede at lave quenelles med to skeer, og det endte med, at jeg så ud som en kluntet kok fra en tegnefilm. Men de blev faktisk ret lækre! Svampesaucen var også en god idé.
Ærligt talt, hvem har tid til at stå og forme quenelles med to skeer? Jeg brugte bare mine hænder, og det gik lige så godt. Smagen var super, men processen kunne være lidt hurtigere.
Jeg havde aldrig hørt om quenelles før, men nu er jeg fan! Det her er som en gourmet-version af fiskefrikadeller. Min kone og børn elskede dem også, så det bliver en ny favorit herhjemme.
Jeg havde en lille katastrofe, da jeg blendede gedden. Den blev så fin, at den næsten forsvandt! Men med lidt tålmodighed og en god svampesauce blev det en succes alligevel.
Quenelles Lyonnaises er perfekt til en hyggelig aften med rødvin og ost
Jeg elsker den bløde konsistens af quenellerne, de smelter nærmest på tungen
Quenelles Lyonnaises er det ultimative comfort food, specielt på en regnvejrsdag