spisekunst.dk

Svampegalette med Boghvedemagi - Opskrift på frokost, middag, vegetarisk

Svampegalette med Boghvedemagi

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Galette Forestière er din nye favorit med en sprød boghvedegalette fyldt med sauterede champignon og en cremet sauce. Denne nemme opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på rekordtid. Prøv den og bliv vild med smagen!

Ingredienser

Boghvedemel(helst økologisk)
200 gram
400 milliliter
Æg(stort)
1 stk
Champignon(friske, skiver)
250 gram
Hvidløg(hakket)
2 fed
Smør(eller olie)
1 spiseskefuld
Fløde(kan erstattes med creme fraiche for en lettere version)
100 gram
1 teskefuld
efter smag

Fremgangsmåde

1

Pisk boghvedemel, vand og æg sammen til en glat dej. Lad den hvile i 30 minutter.

5 minDejen skal være jævn og uden klumper.
2

Varm smør i en pande, og tilsæt hakket hvidløg. Sauter indtil hvidløget er gyldent og dufter.

3 minMediumHvidløget skal være gyldent og aromatisk.
3

Tilsæt skivede champignon og timian til panden. Sauter indtil svampene er bløde og har afgivet væske.

8 minMediumChampignon skal være bløde og let brunede.
4

Tilsæt fløde til panden og lad det simre indtil saucen er cremet. Smag til med salt og peber.

5 minLavSaucen skal være tyk og cremet.
5

Varm en non-stick pande og hæld en lille øse dej på panden. Fordel dejen jævnt til en tynd pandekage.

2 minMedium-højGaletten skal være gyldenbrun og let sprød.
6

Læg en portion af svampefyldet på halvdelen af galetten og fold den anden halvdel over. Server straks.

1 minGaletten skal være sprød og fyldet varmt.

Kommentarer

Mads

Boghvedemel giver en så god smag, men jeg må altid være forsigtig med at ikke spise for meget af dejen, mens den hviler. Det er som en slags dejlig, sund snack!

★★★★
Lene

Jeg prøvede at lave denne galette til en middag med venner, og de blev helt vilde med svampefyldet. En af dem spurgte, om jeg havde brugt tryllepulver i stedet for timian!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt boghvedemel før, men nu er jeg solgt. Det eneste problem er, at min kone nu forventer, at jeg laver galetter hver weekend. Tak for det, opskrift!

★★★★
Sofie

Jeg elsker, hvordan denne opskrift får champignon til at smage så godt. Jeg havde aldrig troet, at svampe kunne være så lækre, før jeg prøvede denne galette. Nu er jeg en svampe-fan!

★★★★★
Peter

Jeg glemte at lade dejen hvile i 30 minutter, og det blev lidt af en klumpet affære. Men med lidt ekstra fløde og en god latter, blev det alligevel en succes. Næste gang skal jeg huske at tælle til 30!

★★★★★
Mette

Denne galette med svampe og urter var en perfekt vegetarisk frokost!

★★★★★
Lars

Jeg nød galetten med bacon og ost på en hyggelig skovtur med familien.

★★★★
Louise

Galette Forestière med løg og timian var en lækker og let ret til aftensmad.

★★★★