spisekunst.dk

Blanquette de Veau - Opskrift på hovedret, klassisk, festmad

Blanquette de Veau

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Blanquette de Veau er en fransk ret, der får kalvekødet til at danse i en cremet hvid sauce. Med en nem opskrift, der inkluderer blanchering af kødet for at bevare dets mørhed, er dette en ret, der både imponerer og fornøjer. Prøv denne bedste version af en fransk klassiker på dansk!

Ingredienser

Kalvekød(skåret i mundrette stykker)
600 gram
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
Løg(finthakket)
1 stk
Champignon(skåret i kvarte)
200 gram
Smør(til stegning)
50 gram
Fløde(piskefløde anbefales)
2 dl
Bouillonterning(kalvebouillon)
1 stk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Blanchér kalvekødet i kogende vand i 5 minutter for at bevare dets mørhed. Dræn og sæt til side.

5 min100°CKødet skal være let hvidt, men stadig råt indvendigt
2

Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og sautér indtil de er gennemsigtige.

5 minMiddel varmeLøgene skal være bløde og let gyldne
3

Tilsæt gulerødder og champignon til gryden, og steg i yderligere 5 minutter.

5 minMiddel varmeGrøntsagerne skal være let møre
4

Tilføj det blancherede kalvekød, fløde, bouillonterning og laurbærblad til gryden. Lad det simre ved lav varme i 45 minutter, eller indtil kødet er mørt.

45 minLav varmeKødet skal være mørt og saucen skal være cremet
5

Smag til med salt og peber inden servering.

2 minLav varmeRetten skal have en balanceret smag med en fyldig, cremet sauce

Kommentarer

Mette

Blanquette de Veau lyder super lækkert, men 600 gram kalvekød? Det er jo en formue! Jeg måtte bruge oksekød i stedet, og det blev også godt. Men hvorfor skal man blanchére kødet først? Det virker lidt overflødigt.

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone sagde, at det smagte som en gourmetrestaurant! Men jeg må indrømme, at jeg glemte at tage laurbærbladet ud, så vi endte med at spille 'find nålen i høstakken' med vores mad. Sjovt, men lidt farligt!

★★★★★
Lone

Jeg elsker fløde i mad, men 2 dl? Det er jo som at lave en flødeskumssuppe! Jeg halverede mængden og tilføjede lidt mere bouillon i stedet. Blev super godt og lidt sundere.

★★★★
Peter

Jeg lavede den her til min svigermor, og hun blev helt vild med det. Hun spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. Jeg sagde, at det var kærlighed... og en bouillonterning. Hun lo, men jeg tror, hun blev lidt skuffet over, at det var så simpelt.

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig hørt om at blanchére kød før, men det virkede som en god idé. Men så glemte jeg at dræne det ordentligt, og min gryde blev til en suppe. Nå ja, det blev alligevel godt, men lidt mere flydende end planlagt!

★★★★★
Mette

Blanquette de Veau er så cremet og lækker

★★★★★
Anders

Den bløde kalvekød smelter på tungen

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig middag med venner

★★★★★