Blanquette de Veau er en fransk ret, der får kalvekødet til at danse i en cremet hvid sauce. Med en nem opskrift, der inkluderer blanchering af kødet for at bevare dets mørhed, er dette en ret, der både imponerer og fornøjer. Prøv denne bedste version af en fransk klassiker på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Blanchér kalvekødet i kogende vand i 5 minutter for at bevare dets mørhed. Dræn og sæt til side.
Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og sautér indtil de er gennemsigtige.
Tilsæt gulerødder og champignon til gryden, og steg i yderligere 5 minutter.
Tilføj det blancherede kalvekød, fløde, bouillonterning og laurbærblad til gryden. Lad det simre ved lav varme i 45 minutter, eller indtil kødet er mørt.
Smag til med salt og peber inden servering.
Kommentarer
Blanquette de Veau lyder super lækkert, men 600 gram kalvekød? Det er jo en formue! Jeg måtte bruge oksekød i stedet, og det blev også godt. Men hvorfor skal man blanchére kødet først? Det virker lidt overflødigt.
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone sagde, at det smagte som en gourmetrestaurant! Men jeg må indrømme, at jeg glemte at tage laurbærbladet ud, så vi endte med at spille 'find nålen i høstakken' med vores mad. Sjovt, men lidt farligt!
Jeg elsker fløde i mad, men 2 dl? Det er jo som at lave en flødeskumssuppe! Jeg halverede mængden og tilføjede lidt mere bouillon i stedet. Blev super godt og lidt sundere.
Jeg lavede den her til min svigermor, og hun blev helt vild med det. Hun spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. Jeg sagde, at det var kærlighed... og en bouillonterning. Hun lo, men jeg tror, hun blev lidt skuffet over, at det var så simpelt.
Jeg havde aldrig hørt om at blanchére kød før, men det virkede som en god idé. Men så glemte jeg at dræne det ordentligt, og min gryde blev til en suppe. Nå ja, det blev alligevel godt, men lidt mere flydende end planlagt!
Blanquette de Veau er så cremet og lækker
Den bløde kalvekød smelter på tungen
Perfekt til en hyggelig middag med venner