Poulet Provençal: En nem og hurtig opskrift, hvor kyllingen brunes og derefter simrer i en smagfuld blanding af tomater, hvidløg, oliven og hvidvin. Denne franske ret, som er populær i Danmark, får et ekstra smagskick med tørret timian og rosmarin. Prøv den bedste version af denne ret på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olivenolie op i en stor gryde over middel varme. Brun kyllingestykkerne i olien, indtil de er gyldne på alle sider.
Tilsæt det hakkede hvidløg til gryden og sauter i 1 minut, indtil duften er frigivet.
Hæld de hakkede tomater og hvidvinen i gryden. Rør rundt for at blande ingredienserne.
Tilsæt sorte oliven, timian, rosmarin, salt og peber. Rør rundt og lad retten simre.
Dæk gryden med et låg og lad kyllingen simre, indtil den er mør, cirka 30 minutter.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand sagde, at det smagte som ferie i Provence! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af de sorte oliven - de ser altid så mystiske ud. Heldigvis tilføjede de en god smag!
Jeg havde aldrig brugt hvidvin i madlavning før, men det her blev en succes! Min kone troede, jeg havde købt takeaway. Måske skal jeg bare holde hende i den tro og servere det her hver fredag!
Jeg glemte at brune kyllingen først, og det blev lidt af en suppe. Men smagen var der stadig, så det var ikke helt forgæves. Næste gang skal jeg nok huske at brune kyllingen ordentligt!
Timian og rosmarin er en god kombination, men jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi man kan aldrig få for meget hvidløg, ikke? Min kone var ikke enig, men hendes ånde lugtede godt bagefter!
Jeg lavede den her til en middagsfest, og alle spurgte efter opskriften. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle brune kyllingen - det blev lidt af en oliemæssig katastrofe. Heldigvis smagte det godt alligevel!
Poulet Provençal smager fantastisk med masser af friske krydderurter.
Denne ret er perfekt til en hyggelig middag med venner og en god flaske rødvin.
Jeg tilføjede ekstra hvidløg for at give retten lidt ekstra smag.