"Kylling i Rødvin på 40 Minutter - Let og Lækkert!" er en nem og hurtig opskrift, der giver dig den bedste smag af den franske ret uden at tage hele dagen. Med kyllingebryst, rødvin og champignoner skaber du en let og lækker middag, der vil imponere dine gæster med minimal indsats.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt bacon og steg indtil det er sprødt.
Fjern baconet fra gryden og læg det til side. I samme gryde brunes kyllingebrysterne på begge sider.
Tilsæt hvidløg, perleløg og champignon til gryden. Steg indtil løgene er bløde.
Hæld rødvin i gryden og tilsæt laurbærblad. Bring til en simren og lad det koge i ca. 15 minutter.
Tilsæt majsstivelse blandet med vand og rør godt. Lad retten simre yderligere 5 minutter.
Fjern laurbærbladet, smag til med salt og peber, og tilsæt det sprøde bacon tilbage i gryden. Server straks.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skuffet over mængden af rødvin - 150 ml? Det er jo næsten ikke nok til at få en god smag! Jeg endte med at tilføje lidt mere, og det blev perfekt. Min mand sagde, det smagte som en gourmetret fra en fancy restaurant!
Jeg lavede denne ret til en middag med venner, og alle blev imponerede over, hvor let det var at lave. Men jeg må sige, at det var lidt af en udfordring at finde perleløg i supermarkedet. Jeg endte med at bruge almindelige løg i små stykker, og det fungerede fint. Måske skulle jeg have taget et billede af min 'Coq au Vin Lite' og delt det på Instagram - det havde sikkert fået mange likes!
Jeg elsker denne opskrift! Den er så nem at følge, og resultatet er altid lækkert. Men jeg har en lille bemærkning: Hvorfor skal man fjerne baconet og lægge det tilbage igen? Det virker lidt unødvendigt. Jeg lod bare baconet være i gryden hele tiden, og det blev også godt. Måske er det bare mig, der er lidt doven!
Jeg prøvede denne opskrift i weekenden, og det var en hit hos familien. Men jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget champignon der var i forhold til kyllingen. Jeg havde forventet, at kyllingen ville være hovedingrediensen, men det føltes næsten som en champignonret med kylling! Ikke at jeg klager - jeg elsker champignon!
Jeg lavede denne ret til en romantisk aften med min kæreste, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle bruge majsstivelsen. Jeg har aldrig været god til at arbejde med stivelse, og jeg var bange for, at det ville klumpe sig. Men det gik fint, og retten blev super cremet og lækker. Måske er jeg blevet en stivelses-mester nu!
Den perfekte ret til en hyggelig søndagsmiddag med familien
Jeg elsker den rige smag af rødvin og svampe i denne ret
Coq au Vin Lite er ideel til madpakken på arbejdet