Fjernsyns-toast ala TV-kanal 1978 er dit hurtige nemmefiks til morgenmaden med en smag af 70'erne. Smør en blanding af ansjoser og smør på rugbrød, top med et stegt æg og frisk persille - klar på under 10 minutter! Denne opskrift på dansk er perfekt til travle morgener med et nostalgisk twist.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Mos ansjosfileterne med en gaffel og bland dem godt sammen med det bløde smør indtil du har en jævn smørbar masse.
Smør ansjos-smørblandingen på hver skive rugbrød i et jævnt lag.
Varm en pande op ved middel varme og steg æggene som spejlæg, indtil hviden er fast og blommen stadig lidt flydende.
Placer et spejlæg ovenpå hver skive smurt rugbrød.
Pynt med hakket frisk persille og server straks.
Kommentarer
Ansjos på rugbrød? Det lyder som noget, min bedstemor ville have serveret tilbage i '78. Jeg prøvede det, og det var faktisk ret godt, selvom det smager lidt som en tur tilbage i tiden!
Jeg elsker spejlæg, men ansjos? Det er lidt for voksen til mig. Jeg prøvede at bruge bacon i stedet, og det blev en hit hos børnene. Måske ikke helt 'ala TV-kanal 1978', men det fungerede!
Hvorfor skal man bruge frisk persille? Jeg havde kun tørret i skabet, og det blev også fint. Men ærligt talt, hvem har tid til at hacke persille om morgenen?
Jeg lavede denne opskrift til morgenmad i weekenden, og min mand sagde, det smagte som noget fra en gammel dansk film. Jeg synes, det var en succes, men måske skal man være over 50 for rigtigt at sætte pris på det!
Jeg prøvede at lave denne toast, men mine æg blev altid for hårde. Jeg endte med at give op og spise rugbrødet med ansjos-smør alene. Det var ikke så slemt, men jeg savnede alligevel det bløde æg!
Perfekt til en hyggelig filmaften med vennerne!
Den sprøde bacon på toppen gav lige det ekstra kick!
Det var så nemt at lave, og børnene elskede det til frokost!