Kikærte-Knald med Yoghurt-Zing! er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig sprøde falafel-nuggets med en forfriskende urtesauce. Den er perfekt til at imponere gæsterne med minimal indsats. Prøv denne lækre kombination på dansk!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Blend kikærter, løg, hvidløg, spidskommen, koriander, bagepulver og persille i en foodprocessor indtil du får en jævn masse.
Form kikærtemassen til små kugler og tryk dem let flade til nuggets.
Varm olien i en pande over middel varme. Steg nuggets i olien, indtil de er gyldenbrune og sprøde på begge sider.
Bland yoghurt, citronsaft, dild, salt og peber for at lave urtesaucen.
Server falafel nuggets varme med urtesaucen.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse falafel nuggets i går, og de blev så gode! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Min kæreste klagede over, at han lugtede som en hvidløgsfabrik bagefter, haha!
Jeg synes, det er så sjovt, at man skal bruge bagepulver i falafel. Første gang jeg lavede det, troede jeg, det var en fejl i opskriften, men det giver faktisk en god konsistens. Urtesaucen med dild er også en vinder!
Jeg havde aldrig brugt frisk persille før, men det gør en stor forskel. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en restaurant. Jeg måtte dog stege dem lidt længere end anbefalet for at få dem sprøde nok.
Jeg lavede disse til en familieaften, og mine børn elskede dem! De kaldte dem 'kikærte-nuggets' og spurgte, om vi kunne få dem hver uge. Urtesaucen var lidt for citronagtig til min smag, men ellers super!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave falafel hjemme, men det her var så nemt! Jeg havde dog ikke dild, så jeg brugte lidt frisk mynte i stedet, og det blev også godt. Måske lidt mere eksotisk!
Falafel Nuggets med urtesauce er perfekt til vegetariske børnemenuer!
Disse nuggets er fantastiske til en hurtig frokost på farten.
Urtesaucen giver lige det ekstra twist til de sprøde falafel nuggets.