Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise er en nem og hurtig opskrift på dansk, der giver dig fiskefrikadeller med et kongeligt twist. Med en cremet dildsauce og syltede rødbeder som tilbehør, er dette den bedste måde at nyde en traditionel dansk ret med en sjov overraskelse.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland den hakkede fisk, finthakket løg, æg og 50 gram hvedemel i en skål. Form blandingen til små frikadeller.
Smelt 2 spiseskefulde smør på en pande ved middel varme. Steg fiskefrikadellerne, indtil de er gyldenbrune på begge sider.
I en gryde smeltes 2 spiseskefulde smør. Tilsæt 2 spiseskefulde mel og rør rundt, indtil det bliver en jævn pasta.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der røres konstant. Lad saucen koge op, indtil den tykner.
Tilsæt hakket dild til saucen og smag til med salt og peber.
Server fiskefrikadellerne med den cremede dildsauce, kogte kartofler og syltede rødbeder.
Kommentarer
"Havde aldrig prøvet at lave fiskefrikadeller før, men med denne opskrift blev det en succes! Min kone troede, jeg havde bestilt takeaway. Eneste minus er, at jeg havde for travlt med at spise dem, så de blev lidt for mørke på den ene side. Men dildsaucen reddede dagen!"
"Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge torsk til frikadeller, men det blev faktisk rigtig godt! Dog synes jeg, at der manglede lidt mere krydderi i saucen. Måske lidt citronsaft eller noget? Men ellers en nem og lækker ret!"
"Prøvede at imponere min svigermor med denne ret, og det lykkedes! Hun spurgte, om jeg havde fået hjælp fra en kok. Hahaha, nej, bare fra opskriften her! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt ekstra smør i saucen, fordi jeg elsker det cremede. Kan anbefales!"
"Jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge syltede rødbeder til noget som helst, men de passede faktisk perfekt til fiskefrikadellerne. En lille sjov detalje: Min kat blev helt vild med lugten af dildsaucen og prøvede at snuppe en smagsprøve! Heldigvis var den for hurtig til ham."
"Nem og lækker opskrift, men jeg havde ikke frisk dild, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men frisk er nok bedre. Jeg havde også en lille udfordring med at forme frikadellerne - de blev lidt klumpede. Men smagen var der, og det er det vigtigste!"
"Den sprøde fiskefilet var helt perfekt stegt! 👌"
"Jeg kunne tydeligt smage tangen i fiskefrikadellen - en dejlig smagsoplevelse!"
"Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise var en lækker og nem løsning til aftensmaden efter en lang dag på jobbet."
