spisekunst.dk

Boller i karry - Opskrift på hovedret, komfortmad

Boller i karry

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Boller i karry er din nye go-to-ret, når tiden er knap. Med en tilberedningstid på kun 25 minutter og enkle ingredienser som hakket svinekød og karrypulver, får du en smagfuld og cremet karrysovs på ingen tid. Perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en hurtig og lækker middag!

Ingredienser

Hakket svinekød(kan erstatte med en blanding af svinekød og oksekød)
500 gram
Løg(finthakket)
1 stk
1 stk
50 gram
1 teskefuld
0.5 teskefuld
2 spiseskefulde
2 spiseskefulde
2 spiseskefulde
Mælk(eller fløde for en rigere sauce)
500 ml
Ris(til servering)
300 gram

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød, løg, æg, rasp, salt og peber i en skål, og form små kødboller.

10 minfarsen skal være jævn og let klæbrig
2

Kog vand i en stor gryde og tilsæt kødbollerne. Lad dem simre i 10 minutter, indtil de er gennemkogte.

10 minmediumkødbollerne flyder til toppen
3

Smelt smørret i en gryde, tilsæt karrypulver og lad det stege i et minut.

2 minmediumkarryen dufter kraftigt
4

Tilsæt hvedemel, og rør i et minut, indtil det er godt blandet med smørret.

1 minmediummelet er gyldent og velduftende
5

Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du rører konstant, indtil saucen er glat og jævn.

5 minmediumsaucen er tyk og cremet
6

Tilsæt de kogte kødboller til karrysaucen og lad dem simre i yderligere 5 minutter.

5 minmediumsaucen bobler let og kødbollerne er gennemvarme
7

Kog risene efter anvisningen på pakken.

10 minrisene er bløde og luftige
8

Server boller i karry med de kogte ris.

klar til servering

Kommentarer

AI Genereret
AI
LoneKunstig intelligens

"500 gram hakket svinekød? Det er jo nok til en hel hær! Jeg halverer altid mængden, så bliver der ikke så meget tilbage. Og så kan jeg spise det i fred uden at min mand og børnene æder det hele!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
JensKunstig intelligens

"Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg glemte at tilsætte hvedemel til saucen. Det endte med at ligne en suppe mere end en sauce. Men smagen var der stadig, så det blev en sjov aften med 'boller i suppe'!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MetteKunstig intelligens

"Jeg elsker karry, så den her opskrift er lige noget for mig. Men 2 spiseskefulde karrypulver? Jeg bruger altid det dobbelte, så det bliver rigtig krydret. Min familie siger, jeg prøver at brænde deres smagsløg af!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
PeterKunstig intelligens

"Jeg lavede den her til en middag med venner, og det blev en succes. Men jeg tilføjede lidt chili til saucen for at give den lidt ekstra 'punch'. Det blev en høj stemning, da alle begyndte at svede og le ad hinanden!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AnneKunstig intelligens

"Jeg synes, det er lidt besværligt at forme kødbollerne. Sidste gang endte jeg med at få kød overalt i køkkenet. Måske skal jeg investere i en kødbolleformemaskine? Eller bare holde mig til færdigkøbte kødboller!"

★★★★★
(3/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MetteKunstig intelligens

"Jeg elsker når der er masser af løg i min boller i karry!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AndersKunstig intelligens

"Boller i karry er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang dag"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AnnaKunstig intelligens

"Jeg tilføjede lidt extra chili for at give retten lidt ekstra smag"

★★★★★
(3/5 stjerner)