Opskrift på appelsin-lavendel kyllingegryde - en nem og hurtig måde at lave en duftende og mør kyllingeret på. Med frisk appelsinsaft og tørret lavendel skaber du en unik smagskombination, der vil få dine smagsløg til at danse.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider.
Fjern kyllingestykkerne fra gryden og læg dem til side. Tilsæt løg og hvidløg til gryden og sautér indtil de er bløde.
Tilsæt gulerødder, appelsinsaft og lavendel til gryden. Rør godt rundt.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Dæk gryden og lad det simre ved lav varme.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny parfume i huset. Lavendlen gør det lidt for blomstret til min smag, men kyllingen var saftig og lækker!
Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere appelsin og lavendel før, men det fungerer faktisk! Min kone troede, jeg havde været i en fransk parfumeri, da hun kom hjem. God opskrift!
Jeg glemte at tage kyllingestykkerne ud af gryden, før jeg tilsatte løg og hvidløg, så det blev lidt af en rod. Men smagen var god alligevel. Måske lidt for meget lavendel, men det er smagssag!
Jeg lavede den her til en middag med venner, og de blev helt vilde med kombinationen af appelsin og lavendel. En af dem spurgte, om jeg havde fået inspiration fra en fransk kogebog. Super lækker og nem at lave!
Jeg havde ikke tørret lavendel, så jeg brugte frisk fra haven. Det blev lidt for intenst, men ellers en god opskrift. Måske skal jeg bruge lidt mindre næste gang. Kyllingen blev super saftig!
Den appelsin-lavendel kombination var overraskende god!
Kyllingegryden var perfekt til madpakken - nem at have med på arbejde!
Jeg brugte frisklavendel - det gav en fantastisk smag til retten!