spisekunst.dk

Appelsin-lavendel kyllingegryde - Opskrift på hovedret, dansk mad, comfort food

Appelsin-lavendel kyllingegryde

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Opskrift på appelsin-lavendel kyllingegryde - en nem og hurtig måde at lave en duftende og mør kyllingeret på. Med frisk appelsinsaft og tørret lavendel skaber du en unik smagskombination, der vil få dine smagsløg til at danse.

Ingredienser

Kylling(hel, ca. 1,5 kg, skåret i stykker)
1 stk
Appelsiner(friskpresset saft)
2 stk
Tørret lavendel(kan erstattes med frisk lavendel, hvis tilgængelig)
1 spsk
Løg(hakket)
2 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider.

10 minmiddel-høj varmekyllingen skal være gyldenbrun
2

Fjern kyllingestykkerne fra gryden og læg dem til side. Tilsæt løg og hvidløg til gryden og sautér indtil de er bløde.

5 minmiddel varmeløgene skal være gennemsigtige og duftene af hvidløg skal være fremtrædende
3

Tilsæt gulerødder, appelsinsaft og lavendel til gryden. Rør godt rundt.

2 minmiddel varmeen frisk og aromatisk duft af appelsin og lavendel
4

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Dæk gryden og lad det simre ved lav varme.

40 minlav varmekyllingen skal være mør og saucen skal være reduceret

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny parfume i huset. Lavendlen gør det lidt for blomstret til min smag, men kyllingen var saftig og lækker!

★★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere appelsin og lavendel før, men det fungerer faktisk! Min kone troede, jeg havde været i en fransk parfumeri, da hun kom hjem. God opskrift!

★★★★
Sanne

Jeg glemte at tage kyllingestykkerne ud af gryden, før jeg tilsatte løg og hvidløg, så det blev lidt af en rod. Men smagen var god alligevel. Måske lidt for meget lavendel, men det er smagssag!

★★★★★
Jesper

Jeg lavede den her til en middag med venner, og de blev helt vilde med kombinationen af appelsin og lavendel. En af dem spurgte, om jeg havde fået inspiration fra en fransk kogebog. Super lækker og nem at lave!

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke tørret lavendel, så jeg brugte frisk fra haven. Det blev lidt for intenst, men ellers en god opskrift. Måske skal jeg bruge lidt mindre næste gang. Kyllingen blev super saftig!

★★★★
Lise

Den appelsin-lavendel kombination var overraskende god!

★★★★★
Mads

Kyllingegryden var perfekt til madpakken - nem at have med på arbejde!

Camilla

Jeg brugte frisklavendel - det gav en fantastisk smag til retten!

★★★★★