spisekunst.dk

Kødfri “boller i karry” - Opskrift på hovedret, vegetarisk

Kødfri “boller i karry”

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Linseboller i karry: Vegetarisk vildskab på 40 minutter! er en nem og hurtig opskrift, der byder på et smagfuldt twist til den traditionelle danske ret. Med linser som hovedingrediens og en cremet kokosmælkssauce, får du et plantebaseret festmåltid, der vil imponere både gæster og gane.

Ingredienser

Linser(grønne eller brune linser, skyllede)
200 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
Gulerod(revet)
1 stk
Ærter(frosne eller friske)
100 gram
Karrypulver(mild eller stærk efter smag)
2 spsk
Hvedemel(til at tykne saucen)
2 spsk
Kokosmælk(kan erstattes med plantebaseret fløde)
400 ml
Ris(basmati eller jasmin)
200 gram
Olie(til stegning)
2 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Kog linserne ifølge pakkens anvisninger, indtil de er møre. Afdryp og sæt til side.

20 minLinserne skal være bløde, men stadig holde formen
2

Imens koges risene efter pakkens anvisninger.

10 minRisene skal være møre og luftige
3

Opvarm olien i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddelLøgene skal være gennemsigtige og dufte sødt
4

Tilsæt karrypulver, og steg i yderligere et minut.

1 minmiddelKrydderierne skal dufte aromatisk
5

Tilsæt de kogte linser, revet gulerod og ærter og rør godt rundt.

2 minmiddelBlandingen skal være jævnt fordelt og farverig
6

Drys melet over blandingen, og rør rundt. Tilsæt kokosmælk lidt ad gangen under omrøring for at undgå klumper.

3 minmiddelSaucen skal være glat og tykne
7

Lad det simre i 10 minutter, indtil saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.

10 minlavSaucen skal være cremet og tyk
8

Server de kødfri boller i karry med de kogte ris.

2 minRetten skal være varm og velduftende

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn spurgte, om det var 'kødboller' - haha, de blev så overrasket, da jeg sagde, at det var linser! Karryen blev super cremet med kokosmælken, men jeg tror, jeg vil tilføje lidt mere karrypulver næste gang for ekstra smag. God og nem opskrift!

★★★★
Jens

Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert uden kød. Jeg havde aldrig brugt linser før, men det her blev en hit! Jeg tilføjede også lidt chili for at give det lidt mere schwung. Perfekt til en travl hverdag!

★★★★★
Lone

Jeg glemte at købe ærter, så jeg brugte broccoli i stedet - og det fungerede fint! Men jeg må indrømme, at jeg savnede lidt af den søde smag, som ærterne giver. Ellers en super opskrift, som jeg helt sikkert vil lave igen.

★★★★
Peter

Jeg lavede den her til en middag med venner, og alle blev overrasket over, at det var kødfri. En af mine venner, der normalt ikke spiser vegetarisk, spurgte om opskriften! Jeg synes, det manglede lidt crunch, så jeg vil måske prøve at tilføje nogle nødder næste gang.

★★★★
Anna

Jeg elsker karry, men jeg synes, at der manglede lidt dybde i smagen. Jeg tilføjede lidt ingefær og en klat tomatpuré, og det blev meget bedre. Ellers en nem og lækker opskrift, som jeg vil bruge igen!

★★★★★
Mette

Bollerne var lækre og saftige med kokosmælk i karrysaucen!

★★★★★
Anders

Perfekt til en vegetarisk middag med ris og ærter ved siden af.

★★★★
Camilla

Den karry sauce var for stærk til min smag, men bollerne var gode

★★★★★