Linseboller i karry: Vegetarisk vildskab på 40 minutter! er en nem og hurtig opskrift, der byder på et smagfuldt twist til den traditionelle danske ret. Med linser som hovedingrediens og en cremet kokosmælkssauce, får du et plantebaseret festmåltid, der vil imponere både gæster og gane.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog linserne ifølge pakkens anvisninger, indtil de er møre. Afdryp og sæt til side.
Imens koges risene efter pakkens anvisninger.
Opvarm olien i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem indtil de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt karrypulver, og steg i yderligere et minut.
Tilsæt de kogte linser, revet gulerod og ærter og rør godt rundt.
Drys melet over blandingen, og rør rundt. Tilsæt kokosmælk lidt ad gangen under omrøring for at undgå klumper.
Lad det simre i 10 minutter, indtil saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.
Server de kødfri boller i karry med de kogte ris.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn spurgte, om det var 'kødboller' - haha, de blev så overrasket, da jeg sagde, at det var linser! Karryen blev super cremet med kokosmælken, men jeg tror, jeg vil tilføje lidt mere karrypulver næste gang for ekstra smag. God og nem opskrift!
Ærligt talt, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert uden kød. Jeg havde aldrig brugt linser før, men det her blev en hit! Jeg tilføjede også lidt chili for at give det lidt mere schwung. Perfekt til en travl hverdag!
Jeg glemte at købe ærter, så jeg brugte broccoli i stedet - og det fungerede fint! Men jeg må indrømme, at jeg savnede lidt af den søde smag, som ærterne giver. Ellers en super opskrift, som jeg helt sikkert vil lave igen.
Jeg lavede den her til en middag med venner, og alle blev overrasket over, at det var kødfri. En af mine venner, der normalt ikke spiser vegetarisk, spurgte om opskriften! Jeg synes, det manglede lidt crunch, så jeg vil måske prøve at tilføje nogle nødder næste gang.
Jeg elsker karry, men jeg synes, at der manglede lidt dybde i smagen. Jeg tilføjede lidt ingefær og en klat tomatpuré, og det blev meget bedre. Ellers en nem og lækker opskrift, som jeg vil bruge igen!
Bollerne var lækre og saftige med kokosmælk i karrysaucen!
Perfekt til en vegetarisk middag med ris og ærter ved siden af.
Den karry sauce var for stærk til min smag, men bollerne var gode