spisekunst.dk

Vegan Buddha Bowl - Opskrift på salater, hovedretter, veganske retter

Vegan Buddha Bowl

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Quinoa-Kickstart: Den nemmeste veganske Buddha Bowl er din nye favorit! Med en base af quinoa, ristede søde kartofler og en smagfuld tahini-citron dressing, er denne opskrift både nem og hurtig at tilberede i ovnen. Perfekt til et sundt og lækkert måltid på dansk vis!

Ingredienser

Quinoa(kan erstattes med brunt ris)
200 g
Søde kartofler(mellemstore)
2 stk
1 stk
Kikærter(drænet og skyllet, fra dåse)
240 g
Frisk spinat(kan erstattes med grønkål)
100 g
3 spsk
Citron(presset)
1 stk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Skær de søde kartofler i tern og læg dem på en bageplade. Dryp med olivenolie, salt og peber. Rist i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er møre.

30 min200 grader CelsiusKartoflerne er gyldne og bløde indeni.
2

Kog quinoaen i henhold til pakkens anvisninger. Når den er færdig, lad den afkøle lidt.

15 minmedium varmeQuinoaen er blød og har absorberet al væsken.
3

Skær avocadoen i skiver.

5 minAvocadoen er blød og let at skære.
4

I en lille skål, bland tahini med citronsaft, salt og peber. Juster konsistensen med lidt vand, hvis nødvendigt.

5 minDressingen er cremet og smagfuld.
5

Anret quinoaen i skåle, top med ristede søde kartofler, kikærter, skiver af avocado og frisk spinat. Dryp tahini-dressingen over.

5 minSkålen er farverig og indbydende.

Kommentarer

Mette

Jeg elsker denne opskrift! Søde kartofler og tahini er en match made in heaven. Men jeg må indrømme, at jeg altid ender med at spise halvdelen af avocadoen, mens jeg skærer den i skiver. Hvor er det svært at modstå!

★★★★★
Lars

Quinoa og kikærter er ikke lige min kop te, men jeg prøvede alligevel denne Buddha Bowl. Overraskende nok blev jeg helt vild med den! Måske fordi jeg havde lidt ekstra citronsaft i dressingen. Det giver en frisk twist!

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en venindeaften, og vi blev alle sammen enige om, at det var en vinder. Men vi havde også lidt sjov med at prøve at få de søde kartofler til at blive møre på præcis 25 minutter. Det blev til en lille konkurrence, og ingen af os vandt!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke veganer, men jeg prøver at spise mere plantebaseret. Denne Buddha Bowl var en god start. Jeg tilføjede lidt ekstra salt og peber til tahini-dressingen, fordi jeg kan godt lide, når det smager lidt mere. God og nem opskrift!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig prøvet at lave quinoa før, men det var nemmere end jeg troede. Denne opskrift er super lige til en travl hverdag. Jeg havde dog ikke tahini, så jeg brugte peanøddesmør i stedet. Det blev også godt!

★★★★
Mette

Denne Buddha Bowl er perfekt til madpakken med masser af grøntsager og quinoa!

★★★★★
Jan

Jeg elsker kombinationen af avocado og søde kartofler i denne skønne ret

★★★★
Lise

Vegan Buddha Bowl er ideel til en sund og lækker picnic i skoven

★★★★