spisekunst.dk

Valnøddertoast med hvidløgscreme - Opskrift på forretter,snacks

Valnøddertoast med hvidløgscreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Valnødde-toast med hvidløgscreme er den nemme og hurtige opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med en cremet hvidløgscreme og ristede valnødder på frisk toast er dette den bedste måde at starte ethvert måltid på. Prøv denne lækre danske forret og oplev knas og smag i hver bid!

Ingredienser

Frisk brød(gerne surdejsbrød)
4 skiver
Flødeost(neutral smag)
100 gram
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Valnødder(grofthakkede)
50 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spsk
smag til
Frisk persille(finthakket, til pynt)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Fordel valnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og dufter nøddeagtigt.

7 min180valnødderne er gyldne og dufter nøddeagtigt
2

I en skål, bland flødeosten med finthakket hvidløg, salt og peber.

5 mincremen er jævn og smagen justeret
3

Pensl brødskiverne med olivenolie og rist dem på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

6 minbrødet er gyldent og sprødt
4

Smør hvidløgscremen på de varme brødskiver og top med de ristede valnødder.

3 mincremen er jævnt fordelt og valnødderne sidder fast
5

Pynt med finthakket persille og server straks.

2 minpersillen er jævnt fordelt

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn blev helt vilde med valnødderne! De spurgte, om vi kunne få 'nøddebrød' hver dag. Måske lidt for meget hvidløg til børneganer, men ellers en vinder!

★★★★
Mikkel

Hvidløgscremen er simpelthen fantastisk! Jeg havde dog ikke valnødder, så jeg brugte pekannødder i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt den nøddeagtige duft fra valnødderne. Skal prøve igen med de rigtige nødder næste gang!

★★★★★
Trine

Jeg elsker alt med hvidløg, så denne opskrift var lige noget for mig. Men jeg må indrømme, at jeg brændte valnødderne lidt, fordi jeg blev distraheret af en telefonopkald. Alligevel blev det en god oplevelse - og en lærestreg!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne toast til en lille aftenmad med kæresten. Vi havde en god flaske vin til, og det blev en rigtig hyggelig aften. Men jeg må sige, at jeg nok havde brugt lidt for meget hvidløg - vi lugtede begge to af hvidløg hele aftenen!

★★★★
Sanne

Jeg havde aldrig tænkt på at riste valnødder før, men det giver virkelig en ekstra dimension til smagen. Jeg havde dog ikke persille, så jeg brugte lidt frisk basilikum i stedet. Det blev også godt, men persille havde nok givet en friskere smag.

★★★★
Mette

Valnødderne giver toasten en lækker knasende tekstur.

★★★★★
Klaus

Hvidløgscremen giver en dejlig krydret smag til retten.

★★★★
Louise

Perfekt til en hurtig frokost - nemt at tage med på farten.

★★★★