spisekunst.dk

Urtebagte rodfrugter med chiliolie - Opskrift på salg, bagning, grøntsager

Urtebagte rodfrugter med chiliolie

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bliv chili-hot med nemme urtebagte rodfrugter! Denne opskrift på dansk er hurtig og nem at tilberede i ovnen med en smagfuld twist af chiliolie. Den er perfekt til at krydre din hverdag med en smule spænding!

Ingredienser

Gulerødder(skrællet og skåret i mundrette stykker)
500 gram
Kartofler(skrællet og skåret i mundrette stykker)
500 gram
Rødbeder(skrællet og skåret i mundrette stykker)
300 gram
Olivenolie(til bagning)
3 spsk
Frisk timian(hakket)
1 spsk
1 spsk
Rød chili(finthakket)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Olivenolie(til chiliolie)
4 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Forbered rodfrugterne ved at skrælle og skære dem i mundrette stykker.

10 min200Rodfrugterne skal være ensartede i størrelse
2

Læg rodfrugterne på en bageplade og dryp med 3 spsk olivenolie. Drys med hakket timian og rosmarin, og krydr med salt og peber.

5 minRodfrugterne skal være jævnt dækket af olie og krydderier
3

Bag rodfrugterne i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.

35 min200Rodfrugterne er let gyldne og møre, når de kan gennemtrænges med en gaffel
4

Mens rodfrugterne bager, forbered chiliolien. Varm 4 spsk olivenolie i en lille gryde over lav varme. Tilsæt hakket chili og hvidløg, og lad det simre i 5 minutter.

5 minOlien skal dufte aromatisk af chili og hvidløg, uden at hvidløget bruner
5

Når rodfrugterne er færdigbagte, tages de ud af ovnen og dryppes med den varme chiliolie.

5 minRodfrugterne skinner let af olien og dufter krydret

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn blev helt vilde med chiliolien! De havde aldrig smagt noget lignende. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for, om det blev for stærkt. Heldigvis gik det godt, og de spurgte om vi kan lave det igen i weekenden!

★★★★
Mikkel

500 gram kartofler og 500 gram gulerødder? Det lyder som en festmåltid for en hel hær! Jeg måtte halvere mængderne, ellers havde jeg spist rodfrugter i en uge. Men det smagte fantastisk, og chiliolien gav en god skarphed.

★★★★
Trine

Jeg elsker at bruge friske urter, men jeg havde kun tørret timian og rosmarin i skabet. Det fungerede også fint, men jeg tror, det ville have været endnu bedre med friske. Næste gang skal jeg huske at købe dem!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig tænkt over, at man kunne bage rødbeder sammen med kartofler og gulerødder. Det blev en farverig og smagfuld overraskelse! Chiliolien var lidt for stærk til min kone, men jeg nød hver bid.

★★★★
Sofie

Jeg lavede den her ret til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at chiliolien var det bedste ved det hele. Vi endte med at bruge den til alt muligt - også til at dyppede brød i! En rigtig succes.

★★★★★
Karen

De urtebagte rodfrugter var perfekte til madpakken!

★★★★★
Mette

Chiliolien gav lige det ekstra pift til rodfrugterne.

★★★★
Anders

Rodfrugterne passede perfekt til vores picnic i skoven.

★★★★★