spisekunst.dk

Tørlagt chili-gryde med choko - Opskrift på madretter, hovedretter

Tørlagt chili-gryde med choko

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Tørret chili-gryde med chokolade er ikke bare en gryderet, men en smagsoplevelse, hvor mørk chokolade og tørret chili skaber en uventet, men fantastisk kombination. Denne nemme opskrift på dansk tager kun 55 minutter at tilberede og vil garanteret imponere dine gæster med sin unikke smagsprofil.

Ingredienser

Oksekød(skåret i tern)
500 gram
Tørrede chilipeber(kan justeres efter smag)
3 stk
Løg(hakket)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
3 fed
Hakkede tomater(på dåse)
400 gram
Mørk chokolade(mindst 70% kakao)
50 gram
Oregano(tørret)
1 tsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Rehydrer de tørrede chilipeber ved at lægge dem i en skål med varmt vand i 15 minutter.

15 minChilierne skal være bløde
2

Varm olivenolien op i en stor gryde over middel varme og tilsæt løg og hvidløg. Steg indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddel varmeLøgene skal være gennemsigtige og dufte aromatiske
3

Tilsæt oksekødet i gryden og brun det på alle sider.

10 minmiddel-høj varmeOksekødet skal være brunet
4

Hak de rehydrerede chilipeber fint og tilsæt dem til gryden sammen med spidskommen og oregano. Rør godt rundt.

5 minDuften af krydderierne skal være tydelig
5

Hæld de hakkede tomater i gryden og lad det simre i 30 minutter, indtil kødet er mørt.

30 minlav varmeGryderetten skal være tyknet og dufte minglende
6

Tilsæt mørk chokolade og rør, indtil det er smeltet og blandet godt ind i gryden. Smag til med salt og peber.

5 minChokoladen skal være helt smeltet og retten skal have en rig, krydret duft

Kommentarer

Mads

50 gram mørk chokolade i en chili? Det lyder som en vild idé, men det fungerede faktisk! Min kone troede, jeg havde mistet forstanden, men hun endte med at elske det. Måske skal jeg prøve at tilføje lidt chokolade til alt fra nu af!

★★★★
Lene

Jeg havde aldrig prøvet at rehydrere chilipeber før, men det var nemt nok. Det eneste problem var, at jeg glemte dem i vandet i en time, og de blev lidt for bløde. Men chili'en blev alligevel god. Næste gang skal jeg bare huske tiden bedre!

★★★★★
Jens

Oksekød og chokolade? Det lyder som en opskrift fra en eller anden hipsterkøkken. Men jeg må indrømme, at det smagte overraskende godt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men chokoladen giver en fin dybde til smagen.

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne chili til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og da jeg sagde chokolade, troede hun, jeg lavede sjov! Men det er altså en keeper.

★★★★★
Peter

Jeg havde ikke tørrede chilipeber, så jeg brugte friske i stedet. Det blev lidt for skarpt, men ellers var opskriften god. Måske skal jeg prøve at finde de tørrede næste gang. Chokoladen var en sjov overraskelse!

★★★★★
Mette

Den chokolade tilføjede en interessant dybde til retten.

★★★★★
Lars

Jeg synes, der manglede lidt ekstra krydderi i gryden.

★★★★★
Signe

Perfekt til en hyggelig aften med venner og en god flaske rødvin.

★★★★