Tørret chili-gryde med chokolade er ikke bare en gryderet, men en smagsoplevelse, hvor mørk chokolade og tørret chili skaber en uventet, men fantastisk kombination. Denne nemme opskrift på dansk tager kun 55 minutter at tilberede og vil garanteret imponere dine gæster med sin unikke smagsprofil.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rehydrer de tørrede chilipeber ved at lægge dem i en skål med varmt vand i 15 minutter.
Varm olivenolien op i en stor gryde over middel varme og tilsæt løg og hvidløg. Steg indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt oksekødet i gryden og brun det på alle sider.
Hak de rehydrerede chilipeber fint og tilsæt dem til gryden sammen med spidskommen og oregano. Rør godt rundt.
Hæld de hakkede tomater i gryden og lad det simre i 30 minutter, indtil kødet er mørt.
Tilsæt mørk chokolade og rør, indtil det er smeltet og blandet godt ind i gryden. Smag til med salt og peber.
Kommentarer
50 gram mørk chokolade i en chili? Det lyder som en vild idé, men det fungerede faktisk! Min kone troede, jeg havde mistet forstanden, men hun endte med at elske det. Måske skal jeg prøve at tilføje lidt chokolade til alt fra nu af!
Jeg havde aldrig prøvet at rehydrere chilipeber før, men det var nemt nok. Det eneste problem var, at jeg glemte dem i vandet i en time, og de blev lidt for bløde. Men chili'en blev alligevel god. Næste gang skal jeg bare huske tiden bedre!
Oksekød og chokolade? Det lyder som en opskrift fra en eller anden hipsterkøkken. Men jeg må indrømme, at det smagte overraskende godt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men chokoladen giver en fin dybde til smagen.
Jeg lavede denne chili til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og da jeg sagde chokolade, troede hun, jeg lavede sjov! Men det er altså en keeper.
Jeg havde ikke tørrede chilipeber, så jeg brugte friske i stedet. Det blev lidt for skarpt, men ellers var opskriften god. Måske skal jeg prøve at finde de tørrede næste gang. Chokoladen var en sjov overraskelse!
Den chokolade tilføjede en interessant dybde til retten.
Jeg synes, der manglede lidt ekstra krydderi i gryden.
Perfekt til en hyggelig aften med venner og en god flaske rødvin.