spisekunst.dk

Toffee-grøntsagsgratin - Opskrift på retter, vegetariske, bagte retter

Toffee-grøntsagsgratin

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Toffee-grøntsagsgratin bliver din nye favorit med en sød og cremet toffeesovs, der gør grøntsagerne festlige. Denne nemme ovnopskrift kombinerer gulerødder, pastinakker og kartofler med en smøragtig overraskelse, der får alle til at komme tilbage efter mere. Prøv den bedste måde at nyde dine grøntsager på med et strejf af toffee!

Ingredienser

Gulerødder(skrællede og skåret i skiver)
400 gram
Pastinakker(skrællede og skåret i skiver)
400 gram
Kartofler(skrællede og skåret i skiver)
400 gram
100 gram
Sukker(brunt sukker anbefales for en dybere smag)
200 gram
Fløde(piskefløde)
250 ml
Salt(eller efter smag)
1 tsp
Peber(eller efter smag)
0.5 tsp

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C.

5 min200Ovnen er varm ved 200°C.
2

Fordel de skivede gulerødder, pastinakker og kartofler på en bageplade. Dryp lidt olie over og krydr med salt og peber.

5 minGrøntsagerne er jævnt dækket af olie og krydderier.
3

Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil de er let gyldne og møre.

25 min200Grøntsagerne er let gyldne og møre.
4

Mens grøntsagerne bager, smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst.

5 minSukkeret er opløst i smørret.
5

Tilsæt fløden til sukker- og smørblandingen, og lad det simre indtil det tykner lidt.

10 minSauce tykner og bliver cremet.
6

Læg de bagte grøntsager i et ovnfast fad og hæld toffeesaucen over.

5 minGrøntsagerne er jævnt dækket af sauce.
7

Bag i ovnen i yderligere 15 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.

15 min200Toppen er gylden og boblende.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en familiesammenkomst, og alle blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg hældte al den fløde og sukker over grøntsagerne. Det føltes som at lave en dessert i stedet for en tilbehør. Men det blev super lækkert!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og den her opskrift var en sjov udfordring. Jeg tilføjede lidt chili til toffeesaucen for at give den en lille 'kick'. Det blev en interessant kombination af sødt og krydret. Min kæreste sagde, det var som at spise en dessert og en hovedret på én gang!

★★★★★
Hanne

Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge så meget sukker i en grøntsagsret. Jeg prøvede at reducere mængden til 150 gram, og det blev stadig sødt nok. Men ellers en god opskrift, som jeg vil lave igen.

★★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en middag med venner, og vi lo godt af, at det lignede en sødsuppe mere end en gratin. Men smagen var der! Jeg tror, jeg vil prøve at bruge lidt mindre fløde næste gang, så det ikke bliver så cremet.

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig tænkt på at kombinere grøntsager med toffee før, men det var en behagelig overraskelse. Min mor blev helt vild med det og spurgte om opskriften. Jeg tror, jeg vil prøve at tilføje lidt timian næste gang for at give det en ekstra smag.

★★★★
Mette

Toffee-grøntsagsgratin var en uventet men lækker kombination af sødt og salt

★★★★★
Lars

Den sprøde topping af mandler gav retten en dejlig tekstur

★★★★
Ida

Denne ret var perfekt at have med som madpakke til en lang dag på kontoret

★★★★