Pickle-Party: Nem og Hurtig Opskrift på Dansk! Dyk ned i en forfriskende dansk ret med syltede agurker, gulerødder og rødløg, marineret i en krydret eddikelage. Serveres med en cremet yoghurtdip smagsat med frisk dild og purløg - perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland eddike, vand, og sukker i en gryde og varm op indtil sukkeret er opløst. Tilsæt sennepsfrø og halvdelen af dilden.
Placer agurk, gulerødder og rødløg i et syltetøjsglas. Hæld den varme eddikeblanding over grøntsagerne.
Lad grøntsagerne marinere i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.
Forbered yoghurtdip ved at blande græsk yoghurt med purløg, resten af dilden, salt og peber.
Server de syltede grøntsager sammen med yoghurtdip.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift til en grillfest, og alle elskede de syltede grøntsager! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af mængden af eddike - det føltes som om jeg lavede en eddikedrik til en eller anden mærkelig detox-kur! Men det blev super godt til sidst.
Jeg glemte at tilføje sennepsfrø, og det blev alligevel godt. Måske fordi jeg havde en ekstra spsk sukker i. Min kone sagde, at det smagte som en sød og syrlig overraskelse - som vores ægteskab!
Jeg havde ikke frisk dild, så jeg brugte tørret dild i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den friske smag. Næste gang skal jeg huske at købe frisk dild - eller måske bare plante noget i haven!
Jeg lavede denne opskrift til en familieaften, og mine børn elskede yoghurtdippen. De spiste den med chips i stedet for grøntsagerne, men hey, det er også en sejr! Måske skal jeg prøve at sylte chips næste gang?
Jeg havde aldrig prøvet at sylte grøntsager før, og det var nemmere end jeg troede. Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 30 minutter, så jeg smagte på dem efter 10 minutter. Lidt for syrligt, men efter en time var det perfekt!
Yoghurtdippen var for cremet til min smag...
Syltede grøntsagerne gav retten en frisk smag...
Perfekt til madpakken med lidt knækbrød ved siden af...