spisekunst.dk

Syltet grønt med yoghurtdip - Opskrift på forretter, tilbehør

Syltet grønt med yoghurtdip

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Pickle-Party: Nem og Hurtig Opskrift på Dansk! Dyk ned i en forfriskende dansk ret med syltede agurker, gulerødder og rødløg, marineret i en krydret eddikelage. Serveres med en cremet yoghurtdip smagsat med frisk dild og purløg - perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Agurk(skåret i tynde skiver)
1 stk
Gulerødder(skåret i tynde strimler)
2 stk
Rødløg(skåret i tynde ringe)
1 stk
Eddike(klar lagereddike)
200 ml
100 ml
2 spsk
Frisk dild(hakket)
1 bundt
Frisk purløg(fint hakket)
1 spsk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Bland eddike, vand, og sukker i en gryde og varm op indtil sukkeret er opløst. Tilsæt sennepsfrø og halvdelen af dilden.

5 minmediumSukkeret er fuldstændigt opløst og blandingen dufter let syrlig.
2

Placer agurk, gulerødder og rødløg i et syltetøjsglas. Hæld den varme eddikeblanding over grøntsagerne.

5 minstuetemperaturGrøntsagerne er dækket af væske, og glasset er fyldt til randen.
3

Lad grøntsagerne marinere i mindst 30 minutter, gerne længere for mere smag.

30 minkøleskabGrøntsagerne er let gennemskinnelige og har optaget smag fra lagen.
4

Forbered yoghurtdip ved at blande græsk yoghurt med purløg, resten af dilden, salt og peber.

5 minstuetemperaturDip er jævnt blandet og har en cremet konsistens.
5

Server de syltede grøntsager sammen med yoghurtdip.

5 minkøleskabGrøntsagerne er sprøde og friske, dippen er kølig og cremet.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift til en grillfest, og alle elskede de syltede grøntsager! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt af mængden af eddike - det føltes som om jeg lavede en eddikedrik til en eller anden mærkelig detox-kur! Men det blev super godt til sidst.

★★★★
Lars

Jeg glemte at tilføje sennepsfrø, og det blev alligevel godt. Måske fordi jeg havde en ekstra spsk sukker i. Min kone sagde, at det smagte som en sød og syrlig overraskelse - som vores ægteskab!

★★★★★
Sofie

Jeg havde ikke frisk dild, så jeg brugte tørret dild i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den friske smag. Næste gang skal jeg huske at købe frisk dild - eller måske bare plante noget i haven!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne opskrift til en familieaften, og mine børn elskede yoghurtdippen. De spiste den med chips i stedet for grøntsagerne, men hey, det er også en sejr! Måske skal jeg prøve at sylte chips næste gang?

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig prøvet at sylte grøntsager før, og det var nemmere end jeg troede. Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 30 minutter, så jeg smagte på dem efter 10 minutter. Lidt for syrligt, men efter en time var det perfekt!

★★★★
Lise

Yoghurtdippen var for cremet til min smag...

★★★★★
Morten

Syltede grøntsagerne gav retten en frisk smag...

★★★★★
Camilla

Perfekt til madpakken med lidt knækbrød ved siden af...

★★★★