spisekunst.dk

Svampetoast med træsvampe - Opskrift på frokost, forretter

Svampetoast med træsvampe

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Træsvampe på toast: Den nemmeste skovsmag! Denne opskrift er hurtig og nem at lave, og med træsvampe, hvidløg og frisk persille på rugbrød får du en smag af skoven på få minutter. Den er perfekt til en travl dag, hvor du alligevel vil nyde noget lækkert og unikt!

Ingredienser

Træsvampe(friske, gerne kantareller eller Karl Johan)
200 gram
Rugbrød(gerne daggammelt for ekstra sprødhed)
2 skiver
Smør(usaltet)
50 gram
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Frisk persille(finthakket)
1 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Rist rugbrødsskiverne i en brødrister eller på en pande, indtil de er sprøde.

5 minmediumBrødet skal være gyldent og sprødt
2

Rens træsvampene for jord og skær dem i skiver.

5 minikke relevantSvampene skal være fri for jord og klar til stegning
3

Smelt smørret på en pande og tilsæt de finthakkede hvidløg. Sauter let, indtil hvidløget er duftende.

2 minmediumHvidløget skal begynde at dufte aromatisk
4

Tilsæt de skivede svampe og steg dem, indtil de er gyldne og møre.

7 minmediumSvampene skal være gyldne og lette at bide i
5

Krydr svampene med salt og peber efter smag.

1 minikke relevantSmagen skal være balanceret
6

Fordel de sauterede svampe på de ristede rugbrødsskiver og drys med frisk persille.

2 minikke relevantBrødet skal være dækket af svampe og pyntet med persille

Kommentarer

Mads

Træsvampe på toast? Det lyder som noget, min mor ville have serveret, når hun var i 'sundhedsfreak'-humør. Men hey, det smager faktisk godt! Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi man kan aldrig få for meget hvidløg, eller hvad?

★★★★
Sofie

Jeg prøvede denne opskrift i weekenden, og mine børn blev helt vilde med det! De troede, de spiste 'skovtoast' og syntes, det var som at være på eventyr. Persillen på toppen gav det hele en frisk finish. Super nemt og lækkert!

★★★★★
Lars

Jeg havde aldrig brugt træsvampe før, men det var en positiv overraskelse. Jeg brændte dog rugbrødet lidt for meget, så det blev lidt for sprødt. Men svampene og hvidløget reddede dagen. Næste gang skal jeg bare holde øje med brødet!

★★★★★
Anna

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville spise noget, der hedder 'træsvampe', men det her var overraskende godt! Jeg havde ikke frisk persille, så jeg brugte tørret, og det fungerede fint. En simpel, men lækker opskrift!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne til frokost og tænkte, at det var en god måde at få nogle flere svampe ind i kosten. Men jeg må indrømme, at jeg savnede lidt mere smag. Måske næste gang prøver jeg at tilføje lidt chili eller noget andet krydderi for at give det et kick.

★★★★★
Lise

Svampetoast med træsvampe var perfekt til en hyggelig søndagsbrunch

★★★★★
Anders

Den sprøde toast med træsvampe var en lækker kontrast til den bløde svampetextur

★★★★
Mette

Svampetoast med træsvampe er en fantastisk ret til vegetarer, men kunne godt bruge lidt mere krydderi

★★★★★