spisekunst.dk

Skagen Fødsels Laksesteg for Christian VII - Opskrift på frokost, middag, festmad

Skagen Fødsels Laksesteg for Christian VII

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Skagen Fødselsdagslaksesteg for Christian VII - en opskrift skabt til ære for en konge! Denne helstegte laks med et fyld af brødkrummer, løg og urter er nem at tilberede i ovnen og serveres med en cremet dildsauce, der får enhver festmiddag til at føles som en kongelig begivenhed.

Ingredienser

Hel laks(ca. 2-3 kg, renset og uden hoved)
1 stk
Brødkrummer(gerne fra daggammelt brød)
150 g
Løg(finthakket)
2 stk
Frisk dild(hakket)
1 bundt
Citron(saft og revet skal)
1 stk
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag
Fløde(til dildsaucen)
200 ml
Smør(til stegning)
50 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C. Forbered en bageplade med bagepapir.

10 min180°COvnen er varm, når den når den indstillede temperatur.
2

Bland brødkrummer, finthakket løg og hakket dild sammen i en skål. Tilsæt citronsaft og -skal, og krydr med salt og peber.

5 minstuetemperaturBlandingen er jævnt fordelt og dufter af citron og dild.
3

Fyld laksen med brødkrummeblandingen, og luk med kødnåle eller bind med kødsnor.

10 minstuetemperaturFyldet er fast placeret inde i laksen.
4

Placer laksen på bagepladen. Smelt smørret og pensl det over laksen. Krydr med ekstra salt og peber.

5 minstuetemperaturLaksen er jævnt dækket af smør og krydderier.
5

Bag laksen i ovnen i ca. 40-45 minutter, indtil den er gennemstegt og let gylden.

45 min180°CLaksen er gylden og saftig.
6

Forbered dildsaucen ved at opvarme fløden i en gryde og tilsætte lidt hakket dild. Smag til med salt og peber.

5 minlav varmeSaucen er varm og har en cremet konsistens.
7

Server laksen varm med dildsaucen ved siden af.

5 minserveres varmRetten er klar til servering, når laksen er mør og saucen er varm.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til min svigermors fødselsdag, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg skulle lukke laksen med kødnåle - det føltes som en operation! Heldigvis gik det godt, og smagen var fantastisk. Citronen giver virkelig en frisk twist.

★★★★
Jens

150 g brødkrummer? Det lyder som om, man skal fylde en hel fugl! Jeg brugte halvdelen, og det var rigeligt. Ellers en god opskrift, men jeg savner lidt mere krydderi. Måske lidt chili eller noget? Jeg er jo en krydderi-freak!

★★★★★
Mette

Jeg lavede denne laks til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at dildsaucen var det bedste ved det hele. Så cremet og lækker! Men jeg må også sige, at det tog lidt længere tid end 45 minutter at få laksen gennemstegt. Måske fordi min ovn er lidt gammel og træg.

★★★★
Peter

Jeg er ikke så vild med at bruge smør til at pensle laksen. Jeg prøvede med olivenolie i stedet, og det blev også godt. Men jeg må sige, at det her med at 'bage laksen' lyder som om, man laver en kage. Hvorfor siger man ikke bare 'steg' laksen?

★★★★★
Hanne

Jeg elsker dild, så denne opskrift var lige noget for mig! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget løg der skulle bruges. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge så meget løg i en lakseret. Men det fungerede overraskende godt!

★★★★
Lise

Den lækre laksesteg var perfekt til vores familiefest

★★★★★
Mette

Jeg kunne virkelig smage dilden i retten, det gav en skøn smag

★★★★
Peter

Laksestegen var en perfekt madpakke til min lange vandretur

★★★★