spisekunst.dk

Shawarma - Opskrift på hovedret, street food

Shawarma

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kylling Shawarma opskrift: Med kun 10 minutters tilberedningstid og enkle ingredienser som kyllingebryst og hvidløgssauce, kan du nemt og hurtigt lave en smagfuld wrap, der vil få dine smagsløg til at danse. Den er perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en lækker og nem løsning.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tynde skiver)
500 gram
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Spidskommen(stødt)
1 tsk
Paprika(stødt)
1 tsk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Salat(strimlet)
100 gram
Tomater(skåret i skiver)
2 stk
Agurk(skåret i skiver)
1 stk
Hvidløgssauce(eller tahini)
100 ml

Fremgangsmåde

1

Bland kyllingeskiverne med hvidløg, olivenolie, spidskommen, paprika, salt og peber i en skål. Mariner i mindst 30 minutter.

30 minkyllingen skal være godt dækket af marinaden
2

Opvarm en pande ved middel varme og steg kyllingeskiverne i 8-10 minutter, indtil de er gennemstegte og let brunede.

10 minmiddel varmekyllingeskiverne skal være gyldne og saftige
3

Varm pitabrødene hurtigt i en tør pande eller ovn i 1-2 minutter, indtil de er bløde og varme.

2 minpitabrødene skal være varme og bløde
4

Fyld pitabrødene med kylling, salat, tomat, agurk og hvidløgssauce. Server straks.

5 minfyldet skal være jævnt fordelt og pitabrødene skal være fyldt

Kommentarer

Mads

500 gram kyllingebryst? Det er jo nok til en hel hær! Jeg ender altid med at spise alt det kølle selv, og så er jeg proppet i en uge!

★★★★
Sofie

Hvidløgssauce er det bedste! Jeg havde engang en date, hvor jeg havde spist shawarma med ekstra hvidløgssauce lige før. Lad os bare sige, at det blev en kort aften...

★★★★★
Lars

Marinering i 30 minutter? Jeg gider aldrig vente så længe. Smider bare alt i panden og håber på det bedste. Virker også fint!

★★★★★
Anna

Pitabrød i en tør pande? Jeg prøvede det engang, og det blev så hårdt, at jeg kunne bruge det som frisbee. Måske skal jeg prøve ovnen næste gang...

★★★★★
Jens

Jeg elsker shawarma, men hver gang jeg laver det, ender jeg med at spilde halvdelen af hvidløgssaucen på tøjet. Måske skal jeg begynde at spise det uden skjorte!

★★★★
Lise

Shawarma med masser af frisk mynte er så lækkert!

★★★★★
Mads

Shawarma er perfekt til en hurtig frokostpause på arbejdet.

★★★★
Emma

Jeg elsker shawarma med sprøde grøntsager og spicy dressing!

★★★★