spisekunst.dk

Sennepsmarineret græskar - Opskrift på vegetarisk,hovedret,efterår

Sennepsmarineret græskar

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Sennepsmarineret græskar er en nem og hurtig opskrift, der giver dine smagsløg en overraskende sennepsknald. Med en marinade af dijonsennep, æblecidereddike og honning, bliver græskarret til en smagsrig oplevelse, som du nemt kan tilberede i ovnen.

Ingredienser

Græskar(Hokkaido eller butternut)
1 stk
Dijonsennep(kan erstattes med grov sennep for en mere rustik smag)
3 spsk
Honning(kan erstattes med agavesirup for en vegansk version)
1 spsk
Hvidløg(presset)
2 fed
Frisk timian(eller ½ tsk tørret timian)
1 tsk
Salt(efter smag)
1/2 tsk
Peber(friskkværnet)
1/4 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C. Skær græskaret i tynde skiver og fjern kernerne.

10 min200°CGræskaret skal være fast og uden bløde pletter
2

I en skål blandes dijonsennep, æblecidereddike, honning, presset hvidløg, timian, salt og peber.

5 minBlandingen skal være glat og ensartet
3

Tilsæt olivenolien til blandingen og rør godt sammen.

2 minMarinaden vil være let cremet
4

Læg græskarskiverne i en bradepande og hæld marinaden over. Sørg for, at alle skiver er godt dækket.

5 minGræskarskiverne skal være jævnt belagt med marinade
5

Bag græskarskiverne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.

30 min200°CGræskaret skal være mørt og have en let gylden farve

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og græskarret blev så mørt, at det næsten smeltede i munden! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange for, at min kæreste troede, jeg havde brugt en hel tube sennep - han kunne lugte det på en kilometer afstand!

★★★★
Mikkel

Æblecidereddike og honning i samme opskrift? Det lyder som en fest for smagsløgene! Jeg havde aldrig tænkt på at marinere græskar før, men det her skal jeg prøve. Måske kan jeg få mine børn til at spise noget andet end kartofler til middag for en gangs skyld!

★★★★★
Sanne

Jeg elsker at bruge frisk timian i mine retter, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg må sige, at det tog mig lige så lang tid at skære græskaret i tynde skiver, som det tog at marinere det. Næste gang prøver jeg måske at få min mand til at gøre det!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det her, men græskar og dijonsennep er en match made in heaven! Jeg havde lidt for meget hvidløg i min marinade, så nu lugter hele huset som en italiensk restaurant. Ikke at jeg klager!

★★★★
Trine

Jeg prøvede at lave den her opskrift til en middagsfest, og alle blev helt vilde med græskarskiverne. En af mine veninder spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og jeg sagde bare: 'Ja, det er kærlighed... og en smule dijonsennep!'

★★★★★
Mette

Sennepsmarineret græskar var perfekt til vores vegetariske grillmiddag!

★★★★★
Lars

Den søde sennepssmag passede rigtig godt til det bløde græskar

★★★★
Ida

Jeg brugte lidt ekstra honning i marinaden og det gjorde retten ekstra lækker

★★★★★