Sennepsmarineret græskar er en nem og hurtig opskrift, der giver dine smagsløg en overraskende sennepsknald. Med en marinade af dijonsennep, æblecidereddike og honning, bliver græskarret til en smagsrig oplevelse, som du nemt kan tilberede i ovnen.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Skær græskaret i tynde skiver og fjern kernerne.
I en skål blandes dijonsennep, æblecidereddike, honning, presset hvidløg, timian, salt og peber.
Tilsæt olivenolien til blandingen og rør godt sammen.
Læg græskarskiverne i en bradepande og hæld marinaden over. Sørg for, at alle skiver er godt dækket.
Bag græskarskiverne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og græskarret blev så mørt, at det næsten smeltede i munden! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange for, at min kæreste troede, jeg havde brugt en hel tube sennep - han kunne lugte det på en kilometer afstand!
Æblecidereddike og honning i samme opskrift? Det lyder som en fest for smagsløgene! Jeg havde aldrig tænkt på at marinere græskar før, men det her skal jeg prøve. Måske kan jeg få mine børn til at spise noget andet end kartofler til middag for en gangs skyld!
Jeg elsker at bruge frisk timian i mine retter, så den her opskrift var lige noget for mig. Men jeg må sige, at det tog mig lige så lang tid at skære græskaret i tynde skiver, som det tog at marinere det. Næste gang prøver jeg måske at få min mand til at gøre det!
Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det her, men græskar og dijonsennep er en match made in heaven! Jeg havde lidt for meget hvidløg i min marinade, så nu lugter hele huset som en italiensk restaurant. Ikke at jeg klager!
Jeg prøvede at lave den her opskrift til en middagsfest, og alle blev helt vilde med græskarskiverne. En af mine veninder spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og jeg sagde bare: 'Ja, det er kærlighed... og en smule dijonsennep!'
Sennepsmarineret græskar var perfekt til vores vegetariske grillmiddag!
Den søde sennepssmag passede rigtig godt til det bløde græskar
Jeg brugte lidt ekstra honning i marinaden og det gjorde retten ekstra lækker