spisekunst.dk

Røsmagts-gnocchi med hvidløgscreme - Opskrift på hovedret,pasta

Røsmagts-gnocchi med hvidløgscreme

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Rødbedegnocchi med hvidløgscreme er en opskrift, der overrasker med sin bløde, pudeformede gnocchi og en cremet hvidløgssauce, der får smagsløgene til at danse. Denne nemme, men lækre ret er perfekt til en hverdagsmiddag med et lille twist. Prøv denne bedste danske opskrift og bliv overrasket!

Ingredienser

Kartofler(skrællet og skåret i tern)
500 gram
Hvedemel(plus ekstra til udrulning)
150 gram
Æg(stort)
1 stk
Hvidløg(fintsnittet)
2 fed
Smør(usaltet)
50 gram
Fløde(piskefløde)
250 ml
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag
Frisk persille(hakket til pynt)
håndfuld

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i saltet vand indtil de er møre, cirka 15 minutter. Dræn og lad dem køle lidt af.

20 minmediumKartoflerne skal være bløde, når du stikker en gaffel i dem.
2

Mos kartoflerne og bland dem med mel og æg, indtil en blød dej formes.

10 minDejen skal være jævn og ikke klæbrig.
3

Rul dejen ud på en meldrysset overflade og skær den i små puder.

10 minDejen skal være let at arbejde med og ikke hænge fast.
4

Kog gnocchierne i saltet vand indtil de flyder til overfladen, cirka 2-3 minutter.

5 minhøjGnocchierne er færdige, når de flyder til overfladen.
5

Smelt smør i en pande og sautér hvidløg indtil det er duftende. Tilsæt fløde og lad det simre i 5 minutter.

7 minlavSauce skal være cremet og dufte af hvidløg.
6

Vend de kogte gnocchi i hvidløgssaucen og smag til med salt og peber.

3 minlavGnocchierne skal være godt dækket af sauce.
7

Pynt med frisk persille og server straks.

2 minRetten skal se frisk og indbydende ud.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her gnocchi, men mine kartofler blev alt for klæbrige. Måske skal jeg bruge en anden kartoffelsort næste gang? Eller måske bare købe færdig gnocchi fra supermarkedet - det er jo også en løsning!

★★★★★
Mikkel

Hvidløgscremen er bare så god! Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Min kæreste klagede over at jeg lugtede som en hvidløgsfarm, men det var det værd!

★★★★
Sanne

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den. En af dem spurgte, om jeg havde brugt tryllestøv i stedet for salt og peber - så godt blev det!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig lavet gnocchi før, og det var lidt af en udfordring at få dem til at holde sammen. Men med lidt tålmodighed og en smule irritation blev det til sidst til noget spiseligt. Persillen reddede dagen!

★★★★★
Trine

Jeg synes, at opskriften manglede lidt krydderi. Jeg tilføjede noget chili, og det gav en god skarphed til retten. Måske ikke for alle, men jeg elsker lidt varme i maden!

★★★★
Mette

Gnocchien smagte fantastisk med den cremede hvidløgscreme!

★★★★★
Anders

Røsmagen i gnocchien var en perfekt smagsoplevelse!

★★★★
Louise

Disse gnocchi med hvidløgscreme var en lækker og nem ret til aftensmaden.

★★★★