Svamperisotto er en smagfuld ret, hvor lokale kantareller og stenbiderrogn møder cremet Arborio-ris. Med en simpel teknik og en ske i hånden kan du nemt tilberede denne lækre ret på kun 35 minutter. Den er perfekt til en hyggelig aften, med frisk persille og parmesan som prikken over i'et!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opvarm olivenolien i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og svits i 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt svampene og steg i yderligere 5 minutter, indtil de er bløde og frigivet deres saft.
Tilsæt Arborio risene til panden og rør i 1 minut, indtil risene er godt dækket af olien.
Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon, en skefuld ad gangen, mens du rører konstant. Vent med at tilsætte mere bouillon, indtil den tidligere portion er absorberet.
Når risottoen er cremet og risene er al dente, fjern panden fra varmen og rør parmesanosten i.
Smag til med salt og peber. Pynt med frisk persille inden servering.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her risotto i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt fra en italiensk restaurant! Men seriøst, hvem har tid til at stå og røre i en pande i en evighed? Jeg endte med at spille Candy Crush på mobilen imens.
Svampe er ikke lige min favorit, men i den her risotto kan jeg godt klare dem. Jeg tilføjede lidt ekstra parmesan, fordi man aldrig kan få for meget ost, vel? Og så blev det en hit hos hele familien!
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en risotto, der smager så godt som den her. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af at tilføje bouillon skefuld for skefuld. Måske næste gang prøver jeg at hælde det hele i på én gang og se, hvad der sker...
Jeg lavede denne risotto til en dateaften, og det blev en succes! Men jeg måtte bruge tørrede svampe, fordi jeg ikke kunne finde friske. Det fungerede fint, men jeg tror, friske svampe ville have gjort det endnu bedre.
Jeg elsker svampe, så denne opskrift var perfekt for mig. Men jeg tilføjede lidt hvidvin til løgene og hvidløget, fordi det giver en ekstra smag. Og så blev det en festmåltid!
Den perfekte kombination af cremet risotto og saftige champignon
Jeg tilsatte frisk persille på toppen - det gav en dejlig frisk smag
Risotto ai funghi er min go-to ret på en regnvejrsdag