spisekunst.dk

Svampefest Risotto - Opskrift på hovedret,vegetarisk

Svampefest Risotto

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Svamperisotto er en smagfuld ret, hvor lokale kantareller og stenbiderrogn møder cremet Arborio-ris. Med en simpel teknik og en ske i hånden kan du nemt tilberede denne lækre ret på kun 35 minutter. Den er perfekt til en hyggelig aften, med frisk persille og parmesan som prikken over i'et!

Ingredienser

Blandede svampe(kantareller og stenbede anbefales)
200 g
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
750 ml
50 g
1 håndfuld
smag til

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolien i en stor pande ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og svits i 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddel varmeløgene er bløde og gennemsigtige
2

Tilsæt svampene og steg i yderligere 5 minutter, indtil de er bløde og frigivet deres saft.

5 minmiddel varmesvampene er bløde og saftige
3

Tilsæt Arborio risene til panden og rør i 1 minut, indtil risene er godt dækket af olien.

1 minmiddel varmerisene er dækket af olie og let gennemsigtige
4

Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon, en skefuld ad gangen, mens du rører konstant. Vent med at tilsætte mere bouillon, indtil den tidligere portion er absorberet.

20 minmiddel varmerisene er cremede og bouillonen er absorberet
5

Når risottoen er cremet og risene er al dente, fjern panden fra varmen og rør parmesanosten i.

2 miningen varmerisene er cremede og osten er smeltet
6

Smag til med salt og peber. Pynt med frisk persille inden servering.

2 miningen varmesmagen er justeret efter smag

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her risotto i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt fra en italiensk restaurant! Men seriøst, hvem har tid til at stå og røre i en pande i en evighed? Jeg endte med at spille Candy Crush på mobilen imens.

★★★★
Lene

Svampe er ikke lige min favorit, men i den her risotto kan jeg godt klare dem. Jeg tilføjede lidt ekstra parmesan, fordi man aldrig kan få for meget ost, vel? Og så blev det en hit hos hele familien!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en risotto, der smager så godt som den her. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af at tilføje bouillon skefuld for skefuld. Måske næste gang prøver jeg at hælde det hele i på én gang og se, hvad der sker...

★★★★
Sofie

Jeg lavede denne risotto til en dateaften, og det blev en succes! Men jeg måtte bruge tørrede svampe, fordi jeg ikke kunne finde friske. Det fungerede fint, men jeg tror, friske svampe ville have gjort det endnu bedre.

★★★★
Peter

Jeg elsker svampe, så denne opskrift var perfekt for mig. Men jeg tilføjede lidt hvidvin til løgene og hvidløget, fordi det giver en ekstra smag. Og så blev det en festmåltid!

★★★★★
Maria

Den perfekte kombination af cremet risotto og saftige champignon

★★★★★
Peter

Jeg tilsatte frisk persille på toppen - det gav en dejlig frisk smag

★★★★
Lise

Risotto ai funghi er min go-to ret på en regnvejrsdag

★★★★★