spisekunst.dk

Rantzau Mindes Rodfrugtpande med Persillecreme - Opskrift på hovedret, vegetarisk, sund

Rantzau Mindes Rodfrugtpande med Persillecreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Rantzausmindes rodfrugtpande med persillecreme bliver din nye favoritopskrift! Denne nemme og hurtige ovnpande fyldt med gulerødder, pastinak og rødbeder bliver til en smagsbombe, serveret med en cremet persillecreme, der får dine smagsløg til at danse på dansk vis.

Ingredienser

Gulerødder(store, skrællede og skåret i skiver)
3 stk
Pastinakker(skrællet og skåret i skiver)
2 stk
Rødbeder(skrællet og skåret i tern)
2 stk
Olivenolie(eller anden neutral olie)
2 spsk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
1 bundt
Fløde(piskefløde eller madlavningsfløde)
2 dl
Citronsaft(friskpresset)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°COvnen er varm og klar til brug.
2

Placer skiver af gulerødder, pastinakker og tern af rødbeder på en bageplade. Dryp olivenolie over dem, og krydr med salt og peber. Bland godt, så alle stykker er dækket.

5 minGrøntsagerne er jævnt dækket af olie og krydderier.
3

Bag grøntsagerne i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil de er møre og let karameliserede.

35 min200°CGrøntsagerne er gyldne og let brune i kanterne, og de dufter sødt.
4

Imens grøntsagerne bager, blend hakket persille, fløde og citronsaft i en blender, indtil det er glat og cremet.

5 minSauce er glat og har en frisk grøn farve.
5

Server de bagte rodfrugter varme med persillecremen ved siden af.

5 minRetten er færdig, når grøntsagerne er varme og saucen er klar til servering.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn blev helt vilde med persillecremen! De spurgte, om vi kunne have det til alt fra nu af. Måske lidt for meget af det gode, men det er da en sejr, at de spiser deres grøntsager!

★★★★
Jens

Rødbederne blev lidt for dominerende i smagen for min smag. Næste gang skal jeg nok bruge færre eller måske prøve med andre rodfrugter. Men ellers en nem og lækker opskrift!

★★★★★
Mette

Jeg havde aldrig brugt pastinakker før, men det her fik mig til at blive fan! De blev så søde og lækre, når de blev bagt. Persillecremen var også en god kontrast. Super nemt at lave, og det ser også pænt ud på tallerkenen!

★★★★★
Peter

Jeg havde ikke citronsaft hjemme, så jeg brugte eddike i stedet. Det blev også godt, men måske lidt for syrligt. Næste gang skal jeg nok holde mig til opskriften. Ellers en god og sund ret!

★★★★
Hanne

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi blev alle enige om, at det var en vinder. Vi lo godt af, at persillecremen blev så tynd, at vi kunne bruge den som en slags dressing. Men det smagte alligevel fantastisk!

★★★★
Mette

Den persillecreme var frisk og lækker!

★★★★★
Lars

Rodfrugtpanden var fyldt med lækre gulerødder og pastinakker.

★★★★
Lise

Det var den perfekte ret til en hyggelig efterårspicnic i skoven.

★★★★★