Pommes Anna er din nye bedste ven i køkkenet! Med kun kartofler, smør og en smule hvidløg kan du skabe en sprød og gylden lækkerhed i ovnen på ingen tid. Denne nemme opskrift på dansk vil få dine gæster til at tro, at du har brugt timer på at lave den!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver, helst med et mandolinjern.
Smør en rund ovnfast fad med lidt af det smeltede smør.
Læg kartoffelskiverne i lag i fadet, pensl hvert lag med smeltet smør og drys med salt, peber og evt. hvidløg.
Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30 minutter.
Fjern folien og bag yderligere 20-25 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.
Kommentarer
Jeg elsker Pommes Anna, men 800 gram kartofler? Det er som at lave en hel kartoffelarmé! Jeg ender altid med at spise det hele selv, så det er måske ikke så slemt alligevel. Smagen er fantastisk, men husk at bruge rigtig meget smør - det gør al forskel!
Jeg prøvede at skære kartoflerne med et mandolinjern, men endte med at skære mig i fingeren. Så nu kalder jeg det 'Pommes Anna med en smag af blod'. Men seriøst, det er en god opskrift, hvis man overlever forberedelserne!
Jeg tilføjede ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Min mand klagede over, at han lugtede som en italiensk restaurant i en uge bagefter, men Pommes Anna blev super lækker. Perfekt til en weekendmiddag!
Jeg havde ikke et rundt fad, så jeg brugte et firkantet. Resultatet blev 'Pommes Anna med kanter'. Smagen var god, men det så lidt sjovt ud. Næste gang skal jeg nok finde det rigtige fad!
Jeg glemte at tilføje salt og peber, og det blev lidt kedeligt. Men så havde jeg en undskyldning for at spise det med masser af ketchup. Lækker opskrift, men husk krydderierne!
Pommes Anna med masser af smør er så lækkert!
Den sprøde kartoffelskorpe er fantastisk!
Perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.