spisekunst.dk

Pommes Anna - Opskrift på tilbehør, grøntsager

Pommes Anna

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Pommes Anna er din nye bedste ven i køkkenet! Med kun kartofler, smør og en smule hvidløg kan du skabe en sprød og gylden lækkerhed i ovnen på ingen tid. Denne nemme opskrift på dansk vil få dine gæster til at tro, at du har brugt timer på at lave den!

Ingredienser

Kartofler(yukon gold eller lignende, skrællet)
800 gram
Smør(usaltet, smeltet)
100 gram
Hvidløg(valgfrit, finthakket)
1 fed
Salt(efter smag)
Peber(efter smag)

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°COvnen er varm
2

Skær kartoflerne i meget tynde skiver, helst med et mandolinjern.

10 minKartoffelskiverne er papirtynde
3

Smør en rund ovnfast fad med lidt af det smeltede smør.

2 minFadet er jævnt dækket med smør
4

Læg kartoffelskiverne i lag i fadet, pensl hvert lag med smeltet smør og drys med salt, peber og evt. hvidløg.

15 minKartoflerne er jævnt lagdelt og dækket med smør
5

Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30 minutter.

30 min200°CKartoflerne er møre
6

Fjern folien og bag yderligere 20-25 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.

25 min200°CToppen er gyldenbrun og sprød

Kommentarer

KartoffelKongen

Jeg elsker Pommes Anna, men 800 gram kartofler? Det er som at lave en hel kartoffelarmé! Jeg ender altid med at spise det hele selv, så det er måske ikke så slemt alligevel. Smagen er fantastisk, men husk at bruge rigtig meget smør - det gør al forskel!

★★★★
MandolinMads

Jeg prøvede at skære kartoflerne med et mandolinjern, men endte med at skære mig i fingeren. Så nu kalder jeg det 'Pommes Anna med en smag af blod'. Men seriøst, det er en god opskrift, hvis man overlever forberedelserne!

★★★★★
HvidløgHelle

Jeg tilføjede ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Min mand klagede over, at han lugtede som en italiensk restaurant i en uge bagefter, men Pommes Anna blev super lækker. Perfekt til en weekendmiddag!

★★★★★
FadFlemming

Jeg havde ikke et rundt fad, så jeg brugte et firkantet. Resultatet blev 'Pommes Anna med kanter'. Smagen var god, men det så lidt sjovt ud. Næste gang skal jeg nok finde det rigtige fad!

★★★★
SaltSanne

Jeg glemte at tilføje salt og peber, og det blev lidt kedeligt. Men så havde jeg en undskyldning for at spise det med masser af ketchup. Lækker opskrift, men husk krydderierne!

★★★★★
Ida

Pommes Anna med masser af smør er så lækkert!

★★★★★
Mads

Den sprøde kartoffelskorpe er fantastisk!

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.

★★★★★