Pizza Margherita: Med kun 12 minutter i ovnen kan du trylle en smagfuld pizza frem med friske tomater, mozzarella og basilikum. Denne nemme opskrift på dansk gør dig til en pizzamager i dit eget køkken!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, sukker og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten og tilsæt lunkent vand og tørgær. Rør forsigtigt, indtil dejen begynder at samle sig.
Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 8 minutter, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt olivenolie under æltningen.
Læg dejen i en let olieret skål, dæk den til med et fugtigt klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Forvarm ovnen til 250°C (eller så varmt som din ovn kan blive).
Rul dejen ud til en tynd cirkel på en meldrysset overflade. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel de flåede tomater over dejen, og krydr med salt og peber. Fordel mozzarellaen jævnt ovenpå.
Bag pizzaen i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter, eller indtil skorpen er gylden, og osten er smeltet og bobler.
Tag pizzaen ud af ovnen og drys straks med friske basilikumblade. Skær og server straks.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her pizza i går, og min mand sagde, at det var den bedste pizza, han nogensinde har smagt! Men jeg tror, han bare var sulten. Jeg havde lidt problemer med at ælte dejen i 8 minutter - mine arme blev trætte! Måske skal jeg træne mere før næste gang.
Hvorfor skal man bruge så meget tid på at ælte dejen? Jeg æltede i 2 minutter og smed så en håndfuld ekstra ost på. Det blev også godt! Basilikumblade er et must - det giver den rigtige italienske stemning.
Jeg elsker denne opskrift! Men jeg havde ikke tørgær, så jeg brugte frisk gær i stedet. Det fungerede fint, men jeg måtte justere mængden lidt. Og så tilføjede jeg lidt oregano til tomatternes - det giver en ekstra smag.
Jeg lavede denne pizza til en film-aften med vennerne. Vi havde lidt for meget vin, så vi glemte at sætte tiden på ovnen. Pizzaen blev lidt brændt, men vi spiste den alligevel - og lo godt af det! Basilikumblade er et godt tip til at skjule brændte kanter.
Jeg prøvede at lave denne pizza med mine børn, og det blev en rigtig sjov familieaktivitet! De elskede at ælte dejen, men vi endte med at have dej overalt i køkkenet. Men det var det værd - pizzaen smagte fantastisk!
Den friske basilikum gav en fantastisk smag
Enkel og lækker - perfekt til en hurtig frokost
Den sprøde skorpe var helt perfekt