spisekunst.dk

Pizza Margherita - Opskrift på hovedret, snack

Pizza Margherita

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Pizza Margherita: Med kun 12 minutter i ovnen kan du trylle en smagfuld pizza frem med friske tomater, mozzarella og basilikum. Denne nemme opskrift på dansk gør dig til en pizzamager i dit eget køkken!

Ingredienser

Hvedemel(gerne tipo 00 for en mere autentisk bund)
250 gram
Vand(lunkent)
150 milliliter
7 gram
1 teskefuld
1 teskefuld
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spiseskefuld
Tomater(flåede, fra dåse eller friske)
400 gram
Mozzarella(skåret i skiver eller revet)
200 gram
1 håndfuld
efter smag

Fremgangsmåde

1

Bland hvedemel, sukker og salt i en stor skål. Lav en fordybning i midten og tilsæt lunkent vand og tørgær. Rør forsigtigt, indtil dejen begynder at samle sig.

10 minDejen er klistret, men sammenhængende
2

Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 8 minutter, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt olivenolie under æltningen.

8 minDejen føles smidig og elastisk
3

Læg dejen i en let olieret skål, dæk den til med et fugtigt klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

60 minDejen er vokset til dobbelt størrelse
4

Forvarm ovnen til 250°C (eller så varmt som din ovn kan blive).

10 min250°COvnen er helt varm
5

Rul dejen ud til en tynd cirkel på en meldrysset overflade. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.

5 minDejen er jævnt tynd og rund
6

Fordel de flåede tomater over dejen, og krydr med salt og peber. Fordel mozzarellaen jævnt ovenpå.

5 minTomaterne dækker dejen, og osten er jævnt fordelt
7

Bag pizzaen i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter, eller indtil skorpen er gylden, og osten er smeltet og bobler.

12 min250°CSkorpen er gylden, og osten er smeltet
8

Tag pizzaen ud af ovnen og drys straks med friske basilikumblade. Skær og server straks.

2 minBasilikum dufter frisk og intens

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her pizza i går, og min mand sagde, at det var den bedste pizza, han nogensinde har smagt! Men jeg tror, han bare var sulten. Jeg havde lidt problemer med at ælte dejen i 8 minutter - mine arme blev trætte! Måske skal jeg træne mere før næste gang.

★★★★
Mikkel

Hvorfor skal man bruge så meget tid på at ælte dejen? Jeg æltede i 2 minutter og smed så en håndfuld ekstra ost på. Det blev også godt! Basilikumblade er et must - det giver den rigtige italienske stemning.

★★★★★
Sanne

Jeg elsker denne opskrift! Men jeg havde ikke tørgær, så jeg brugte frisk gær i stedet. Det fungerede fint, men jeg måtte justere mængden lidt. Og så tilføjede jeg lidt oregano til tomatternes - det giver en ekstra smag.

★★★★★
Jens

Jeg lavede denne pizza til en film-aften med vennerne. Vi havde lidt for meget vin, så vi glemte at sætte tiden på ovnen. Pizzaen blev lidt brændt, men vi spiste den alligevel - og lo godt af det! Basilikumblade er et godt tip til at skjule brændte kanter.

★★★★★
Trine

Jeg prøvede at lave denne pizza med mine børn, og det blev en rigtig sjov familieaktivitet! De elskede at ælte dejen, men vi endte med at have dej overalt i køkkenet. Men det var det værd - pizzaen smagte fantastisk!

★★★★
Mette

Den friske basilikum gav en fantastisk smag

★★★★★
Lasse

Enkel og lækker - perfekt til en hurtig frokost

Maria

Den sprøde skorpe var helt perfekt

★★★★★