spisekunst.dk

Pikant tomatsuppe med estragon - Opskrift på forretter,hovedretter

Pikant tomatsuppe med estragon

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Estragon-eksplosion: Den nemmeste tomatsuppe nogensinde! er en krydret tomatfest, der er klar på blot 33 minutter. Med frisk estragon og enkle ingredienser som løg, hvidløg og hermetiske tomater, får du en smagseksplosion, der er lige så nem at lave, som den er lækker. Prøv denne opskrift på dansk og oplev, hvordan enkelhed kan være så smagfuld!

Ingredienser

Løgr(medium størrelse)
2 stk
Hvidløg(fint hakket)
3 fed
Hermetiske tomater(helst hakkede)
800 gram
Grøntsagbouillon(hjemmelavet eller fra terning)
500 ml
Frisk estragon(finthakket)
2 spsk
Olivenolie(til sautering)
1 spsk
Salt og peber(til krydring)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt de hakkede løg og sauter dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmediumløgene skal være bløde og duftende
2

Tilsæt hvidløg og fortsæt med at sautere i yderligere 1 minut, indtil hvidløget er duftende.

1 minmediumhvidløget skal frigive en stærk duft
3

Hæld de hermetiske tomater og grøntsagbouillon i gryden. Rør det hele godt sammen.

2 minmediumsuppen skal begynde at simre let
4

Lad suppen simre ved lav varme i 15-20 minutter, så smagene kan udvikle sig.

20 minlavsuppen skal være gennemvarmet og velduftende
5

Tilsæt den friskhakkede estragon og rør rundt. Smag til med salt og peber.

2 minlavestragonens duft skal være tydelig
6

Blend suppen med en stavblender, indtil den er glat og cremet. Server varm.

5 minlavsuppen skal have en jævn og cremet konsistens

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her suppe i går, og den blev super lækker! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg er lidt af en hvidløgsnarkoman. Min kæreste klagede over, at han kunne lugte mig på en kilometers afstand, men det var det værd!

★★★★
Mikkel

Estragon i tomatsuppe? Det lød lidt mærkeligt, men det fungerer faktisk! Jeg havde aldrig prøvet det før, men nu er jeg solgt. Min kone sagde, at det smagte som noget fra en fancy restaurant. Jeg tror, jeg skal begynde at tilføje estragon til alt nu!

★★★★★
Trine

Jeg lavede denne suppe til en hurtig middag, og det var så nemt! Men jeg glemte at tilsætte salt og peber til sidst, og det gjorde en stor forskel. Uden krydderier smagte det som en kedelig tomatsuppe fra en dåse. Lærdom: Glem ikke at smage til!

★★★★★
Jens

Jeg elsker tomatsuppe, men jeg havde aldrig tænkt på at bruge en stavblender før. Det gør en kæmpe forskel! Min suppe blev så cremet og glat, at mine børn troede, jeg havde købt den i en gourmetbutik. Jeg måtte lige forklare dem, at det var far, der havde lavet den!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne suppe, men jeg havde ikke frisk estragon, så jeg brugte tørret i stedet. Det blev ikke helt det samme, men det var stadig godt. Næste gang skal jeg huske at købe frisk estragon. Måske kan jeg overtale min mand til at plante noget i haven!

★★★★★
Mette

Den friske estragon gav suppen lige det ekstra pift

★★★★★
Thomas

Perfekt til en lun sommeraften på terrassen

★★★★
Ida

Jeg tilsatte lidt chili for ekstra styrke

★★★★★