spisekunst.dk

Pesto pasta - Opskrift på hovedret,vegetarisk

Pesto pasta

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Blitz din vej til den bedste pestopasta med denne nemme og hurtige opskrift på dansk. Med frisk basilikum og pinjekerner får du en smagfuld ret, der er klar på blot 15 minutter. Perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en lækker og enkel middag!

Ingredienser

Pasta(brug din foretrukne type, såsom spaghetti eller penne)
250 gram
Frisk basilikum(kun blade, ikke stilke)
50 gram
Pinjekerner(let ristede for ekstra smag)
30 gram
Hvidløg(skrællet)
1 fed
50 gram
Olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)
100 ml
Salt og peber(efter behov)
smag til

Fremgangsmåde

1

Kog pastaen i en stor gryde med saltet vand, indtil den er al dente.

10 minhøj varmepastaen skal have en fast bid
2

Mens pastaen koger, blend basilikum, pinjekerner og hvidløg i en blender eller foodprocessor.

5 miningredienserne skal danne en grov pasta
3

Tilsæt parmesanost og olivenolie til blenderen, og fortsæt med at blende, indtil pestoen er glat.

3 minpestoen skal være jævn og cremet
4

Smag pestoen til med salt og peber.

1 minpestoen skal have en balanceret smag
5

Dræn pastaen og vend den i pestoen, indtil den er jævnt dækket.

2 minpastaen skal være jævnt grøn
6

Server straks med ekstra parmesanost hvis ønsket.

1 minpastaen skal være varm og indbydende

Kommentarer

Lone

Jeg elsker denne opskrift, men hver gang jeg laver den, ender jeg med at spise alt for meget pasta. Måske fordi jeg altid tilføjer lidt ekstra parmesan - det er simpelthen for godt at stoppe!

★★★★★
Mikkel

Pinjekerner er så dyre, at jeg nogle gange bruger valnødder i stedet. Smagen bliver lidt anderledes, men stadig super lækkert. Og så kan jeg få råd til at købe lidt ekstra vin til middagen!

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig brugt en blender til pesto før, men det gør det så nemt! Min mand klagede over, at der var for meget hvidløg, men det er jo bare hans problem - jeg synes, det giver den perfekte smag!

★★★★
Jens

Jeg glemte at smage til med salt og peber, og det blev lidt fladt. Men ellers en nem og lækker opskrift. Næste gang skal jeg bare huske at være lidt mere opmærksom!

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne til en spontan middag med veninder, og de blev helt vilde med den. Vi endte med at spise alt sammen og snakkede om, hvor godt det var, i stedet for at diskutere vores problemer. Tak for en fantastisk opskrift!

★★★★★
Anna

Den friske basilikum gjorde pesto pastaen helt fantastisk!

★★★★★
Nikolaj

Pesto pasta er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.

★★★★
Emma

Jeg brugte pinjekerner i stedet for valnødder - det gav en skøn smag!

★★★★