Blitz din vej til den bedste pestopasta med denne nemme og hurtige opskrift på dansk. Med frisk basilikum og pinjekerner får du en smagfuld ret, der er klar på blot 15 minutter. Perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en lækker og enkel middag!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog pastaen i en stor gryde med saltet vand, indtil den er al dente.
Mens pastaen koger, blend basilikum, pinjekerner og hvidløg i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt parmesanost og olivenolie til blenderen, og fortsæt med at blende, indtil pestoen er glat.
Smag pestoen til med salt og peber.
Dræn pastaen og vend den i pestoen, indtil den er jævnt dækket.
Server straks med ekstra parmesanost hvis ønsket.
Kommentarer
Jeg elsker denne opskrift, men hver gang jeg laver den, ender jeg med at spise alt for meget pasta. Måske fordi jeg altid tilføjer lidt ekstra parmesan - det er simpelthen for godt at stoppe!
Pinjekerner er så dyre, at jeg nogle gange bruger valnødder i stedet. Smagen bliver lidt anderledes, men stadig super lækkert. Og så kan jeg få råd til at købe lidt ekstra vin til middagen!
Jeg havde aldrig brugt en blender til pesto før, men det gør det så nemt! Min mand klagede over, at der var for meget hvidløg, men det er jo bare hans problem - jeg synes, det giver den perfekte smag!
Jeg glemte at smage til med salt og peber, og det blev lidt fladt. Men ellers en nem og lækker opskrift. Næste gang skal jeg bare huske at være lidt mere opmærksom!
Jeg lavede denne til en spontan middag med veninder, og de blev helt vilde med den. Vi endte med at spise alt sammen og snakkede om, hvor godt det var, i stedet for at diskutere vores problemer. Tak for en fantastisk opskrift!
Den friske basilikum gjorde pesto pastaen helt fantastisk!
Pesto pasta er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang arbejdsdag.
Jeg brugte pinjekerner i stedet for valnødder - det gav en skøn smag!