spisekunst.dk

Pandekager med Gløgg 1978 - Opskrift på dessert, morgenmad

Pandekager med Gløgg 1978

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Tidsrejse: Pandekager med gløgg fra 1978! Prøv denne unikke opskrift på tynde pandekager fyldt med varm, krydret gløgg fra 1978. En smag, der tager dig tilbage i tiden med en enkel, men lækker tilberedning.

Ingredienser

200 gram
Æg(størrelse M/L)
3 stk
Mælk(helst sødmælk)
500 ml
1 knivspids
Rødvin(en god kvalitet)
500 ml
50 gram
1 stang
Kardemommekapsler(let knuste)
3 stk
50 gram

Fremgangsmåde

1

Bland mel og salt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du fortsætter med at piske, indtil dejen er glat.

10 mindejen skal være glat og uden klumper
2

Lad dejen hvile i 20 minutter.

20 mindejen skal være let opsvulmet
3

Varm lidt olie eller smør på en pande over medium varme. Hæld en lille øse dej på panden og fordel den jævnt ved at vippe panden.

3 minmediumkanterne skal være gyldne og let sprøde
4

Vend pandekagen og steg den på den anden side, indtil den er gylden.

1 minmediumbegge sider skal være gyldne
5

Gentag med resten af dejen.

15 minalle pandekager skal være jævnt stegte
6

For at lave gløgg, hæld rødvin i en gryde og tilsæt sukker, kanel, kardemommekapsler, nelliker og rosiner. Varm op under lav varme indtil sukkeret er opløst og gløggen er varm.

10 minlavduften skal være krydret og gløggen skal være varm, men ikke kogende
7

Server pandekagerne rullet eller foldet med en skefuld varm gløgg over.

5 mingløggen skal være varm og gennemtrænge pandekagerne let

Kommentarer

Lone

500 ml rødvin i gløggen? Det lyder som en fest! Jeg prøvede denne opskrift til nytårsfesten, og alle blev så glade, at vi endte med at danse på bordet. Lidt vildt, men sjovt!

★★★★★
Jens

Jeg elsker pandekager, men at tilføje gløgg var en ny oplevelse. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge rødvin og krydderier på den måde. Det blev en dejlig voksenversion af en barndomsfavorit!

★★★★
Mette

Hvorfor skal man vente 20 minutter med dejen? Jeg er altid så utålmodig, når jeg laver mad. Men okay, det blev faktisk lidt bedre, så måske er det værd at vente alligevel.

★★★★★
Poul

50 gram rosiner i gløggen? Jeg havde aldrig troet, at det kunne gøre så stor en forskel, men det gør det virkelig! Min kone sagde, at det smagte som jul i en gryde.

★★★★
Trine

Jeg prøvede at lave denne opskrift til en lille familiefest, og mine børn blev helt vilde med pandekagerne. Selvom de ikke fik gløggen, så de blev lidt jaloux på os voksne, haha!

★★★★★
Mette

Pandekagerne var lækre, men gløggen var for sød for min smag

★★★★★
Anders

Den perfekte juledessert - pandekager med gløgg!

★★★★★
Ida

Pandekagerne var lidt tørre, men gløggen gjorde det hele meget bedre