spisekunst.dk

Mormors linselasagne - Opskrift på hovedret, vegetarisk, comfort food

Mormors linselasagne

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Mormors linselasagne er ikke bare en ret, men også en nem og hurtig opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse. Med linser som hovedingrediens og en dejlig béchamelsovs, bages denne skønhed i ovnen til gylden og boblende perfektion. Prøv denne danske favorit og oplev, hvor simpelt og lækkert det kan være!

Ingredienser

Røde linser(tørrede)
200 g
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Hakkede tomater(på dåse)
400 g
Mælk(til béchamelsovs)
500 ml
Smør(til béchamelsovs)
50 g
Hvedemel(til béchamelsovs)
50 g
Revet ost(til topping)
100 g
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Skyl linserne i koldt vand og dræn dem.

5 minLinserne er rene og drænede
3

Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie indtil de er bløde.

5 minmiddel varmeLøgene er gennemsigtige og dufter aromatisk
4

Tilsæt linser, hakkede tomater, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

15 minlav varmeBlandingen er tyk og velduftende
5

Lav béchamelsovsen ved at smelte smørret i en gryde. Tilsæt melet og rør til det er glat. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring indtil sovsen tykner.

10 minlav varmeSovsen er tyk og glat uden klumper
6

I et ovnfast fad, læg et lag linseblanding, derefter et lag lasagneplader, og derefter et lag béchamelsovs. Gentag lagene og slut med béchamelsovs.

10 minLagene er jævnt fordelt
7

Drys revet ost over toppen og bag i ovnen i 30 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

30 min180°COsten er gyldenbrun og boblende

Kommentarer

Lone

Mormors linselasagne er en hit i vores hus! Men jeg må indrømme, at jeg altid tilføjer lidt ekstra hvidløg - det giver bare den ekstra knald! Og så bruger jeg altid lidt mere ost på toppen, fordi... ja, ost!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her i går, og min kone sagde, at det smagte som en vegetarisk drøm. Men jeg havde ikke nok lasagneplader, så det blev lidt en 'dekonstruktion' af en lasagne. Stadigvæk godt, men lidt sjovt at se ud!

★★★★★
Pia

Helt ærligt, jeg havde aldrig troet, at linser kunne være så gode i lasagne. Jeg havde en veninde på besøg, og hun spurgte, om der var kød i - det er et godt tegn! Men jeg måtte bruge frisk basilikum, fordi jeg ikke havde tørret. Det fungerede fint!

★★★★★
Mikkel

Jeg elsker denne opskrift, men jeg måtte lave béchamelsovsen to gange, fordi jeg blev distraheret af min hund, der ville have mad. Så hvis du har kæledyr, pas på! Men resultatet blev super godt alligevel.

★★★★
Sanne

Jeg prøvede at lave den her til en familieaften, og mine børn, der normalt er kresne, spiste alt sammen! Jeg tror, det var osten på toppen, der lokkede dem. Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt mindre mælk i béchamelsovsen, fordi jeg havde travlt.

★★★★
Maria

Mormors linselasagne er en perfekt vegetarisk ret til aftensmaden

★★★★★
Anders

Jeg savnede lidt mere ost på toppen af lasagnen

★★★★★
Lise

Denne linselasagne er ideel til en hyggelig familieaften

★★★★