spisekunst.dk

Mørk bacon-braisering af okse - Opskrift på hovedret,grydret

Mørk bacon-braisering af okse

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Bacon-Øl-Bomben: Oksebraisering med et Twist! er en opskrift, der tager oksebov til nye højder med mørkt øl og bacon. Denne ret er en smagsoplevelse, der langsomt tilberedes til mør perfektion - perfekt for dem, der elsker at eksperimentere i køkkenet.

Ingredienser

Oksebov(skåret i store tern)
800 gram
Bacon(skåret i små tern)
200 gram
Løg(grofthakket)
2 stk
Mørkt øl(f.eks. en stout eller porter)
3 dl
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
2 spsk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm smørret op i en stor gryde ved middel varme, og tilsæt bacontern. Steg dem, indtil de er sprøde.

10 minmiddelbaconet er sprødt og gyldent
2

Fjern baconet fra gryden og læg det til side. Tilsæt løgene i gryden, og steg dem, indtil de er bløde og gyldne.

8 minmiddelløgene er bløde og har en gylden farve
3

Tilsæt oksekødsternene, og brun dem på alle sider.

10 minmiddel til højoksekødet er brunet og har en let stegeskorpe
4

Hæld det mørke øl i gryden, og skrab bunden for at løsne eventuelle brunede stykker. Tilsæt gulerødderne og det sprøde bacon.

5 minmiddeløllen dufter fyldigt og de brunede stykker er løsnet
5

Krydr med salt og peber. Dæk gryden med et låg, og lad retten simre ved lav varme i 2 timer, eller indtil kødet er mørt.

120 minlavkødet er mørt og falder let fra hinanden

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det mørke øl gør virkelig en forskel! Min mand troede, jeg havde været på gourmetkursus. Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skræmt, da baconet begyndte at spytte som en rasende drage i gryden!

★★★★
Jens

2 timer? Det er jo lige så lang tid, som det tager at se en hel film! Men resultatet var så mørt, at man kunne skære det med en ske. Perfekt til en lazy sunday!

★★★★★
Mette

Jeg tilføjede lidt ekstra gulerødder, fordi mine børn elsker dem. Det blev en hit, men jeg tror, jeg måtte have brugt en hel øl til mig selv, mens jeg ventede på, at det blev færdigt!

★★★★
Søren

Jeg havde aldrig troet, at bacon og øl kunne gøre oksebov så lækkert. Men jeg måtte bruge en ekstra gryde til at fange alt baconfedtet - det var som at lave en bacon-sovs!

★★★★★
Hanne

Jeg glemte at skrue ned for varmen, så mit øl fordampede hurtigt. Heldigvis havde jeg en ekstra flaske i køleskabet. Næste gang skal jeg nok holde øje med gryden i stedet for Netflix!

★★★★★
Mette

Den mørke bacon gav en skøn smag til retten

★★★★★
Peter

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★
Louise

Oksekødet var mørt og saftigt

★★★★★