Quinoa-kiks: De nemmeste mini quinoa cups med tomat er en hurtig og nem opskrift, der gør quinoa til en festlig forret. Med kun 40 minutters tilberedningstid i ovnen, får du en lækker og sund snack, der er perfekt til enhver lejlighed. Prøv denne opskrift på dansk og overrask dine gæster med en smagfuld og enkel løsning!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl quinoaen grundigt under koldt vand og kog den derefter i en gryde med dobbelt så meget vand, indtil al væsken er absorberet, ca. 15 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
I en stor skål, pisk æggene let og tilføj de kogte quinoa, tomattern, revet ost og hakket persille. Krydr med salt og peber.
Fyld en smurt muffinbakke med quinoa-blandingen, ca. 2/3 fuld i hver form.
Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og faste.
Lad dem køle lidt af, inden de tages ud af formen og serveres.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse mini quinoa cups, men glemte at skylle quinoaen først. Det blev lidt som at spise små, bitre kugler. Men ellers en god opskrift! Jeg tilføjede også lidt chili for ekstra krydderi.
Æg og quinoa? Det lyder som en morgenmad, der også kan bruges som aftensmad. Jeg lavede dem til en fest, og de forsvandt hurtigt. Måske fordi folk troede, det var noget sødt med al den ost!
Jeg elsker at bruge tomater i alt, så disse mini cups var perfekte for mig. Men 20 minutter i ovnen? Mine blev lidt for sprøde. Næste gang prøver jeg 18 minutter og ser, om det gør en forskel.
Jeg havde aldrig brugt quinoa før, men disse cups var en god start. Jeg tilføjede lidt bacon, fordi... bacon! Det blev en hit hos børnene, som normalt ikke spiser 'sund' mad.
Jeg lavede disse til en picnic, og de var nemme at tage med. Men jeg havde ikke persille, så jeg brugte basilikum i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt mere smag. Måske lidt citronsaft næste gang?
Disse Mini Quinoa Cups med tomat var perfekte til madpakken!
Jeg tilføjede lidt frisk basilikum, og det gav retten en dejlig smag.
Disse Mini Quinoa Cups med tomat var et hit på picnic'en!