spisekunst.dk

Langtidssimret lam med rosiner - Opskrift på hovedret, traditionel

Langtidssimret lam med rosiner

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Langtidssimret lam med rosiner er en opskrift, der byder på en sød overraskelse med rosiner, der tilføjes mod slutningen for at bevare deres sødme. Denne nemme, men lækre ret er perfekt til en langsom weekendmiddag, hvor lammekødet bliver mørt og fuld af smag fra kanel og kardemomme.

Ingredienser

Lammekød(skåret i store tern)
1000 gram
Løg(grofthakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
3 stk
Rosiner(uden kerner)
100 gram
1 tsk
Kardemomme(stødt)
0.5 tsk
Oksebouillon(kan erstattes med lammebouillon)
500 ml
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Brun lammekødet i portioner, så det får en god skorpe. Fjern kødet fra gryden og sæt det til side.

15 minmiddel-høj varmeLammekødet er brunet og har en gylden skorpe.
2

Tilsæt løg og gulerødder til gryden og sautér, indtil løgene er bløde.

10 minmiddel varmeLøgene er gennemsigtige og gulerødderne er let bløde.
3

Tilføj kanel og kardemomme til løg og gulerødder, og rør rundt i et minut for at frigive aromaerne.

1 minmiddel varmeDuften af kanel og kardemomme er kraftig og velduftende.
4

Læg lammekødet tilbage i gryden og tilsæt bouillon. Bring det i kog, sænk varmen til lav, og lad det simre med låg i ca. 2 timer.

120 minlav varmeLammekødet er mørt og falder fra hinanden.
5

Tilføj rosinerne det sidste kvarter af simretiden, så de bliver bløde, men ikke mister formen.

15 minlav varmeRosinerne er opsvulmede og bløde.
6

Smag til med salt og peber inden servering.

5 miningenRetten er velsmagende og balanceret.

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og rosinerne blev lidt for bløde for min smag. Måske skal jeg tilføje dem lidt senere næste gang. Men ellers var det en hænger i det hele taget!

★★★★
Jens

Lam og rosiner? Det lyder som en mærkelig kombination, men det smagte faktisk overraskende godt! Min kone troede, jeg havde bestilt takeaway, haha!

★★★★★
Lone

Jeg glemte at tilsætte kanel og kardemomme, og det blev alligevel godt. Men jeg kan godt mærke, at det manglede noget. Næste gang skal jeg huske krydderierne!

★★★★★
Søren

Jeg havde ikke 2 timer til at simre det, så jeg brugte trykkoger. Det blev også godt, men jeg tror, det kunne have været endnu bedre med den rigtige simretid. Rosinerne var en god idé!

★★★★
Hanne

Min svigermor kom til middag, og jeg lavede denne ret. Hun spurgte, om jeg havde fået en ny køkkenmaskine, fordi det smagte så professionelt. Tak for opskriften!

★★★★★
Mette

Rosinerne gav en sødme til retten, som jeg elskede!

★★★★★
Jens

Det langtidssimrede lam var mørt og saftigt - en sand fryd at spise

★★★★★
Maria

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien

★★★★