Langtidssimret lam med rosiner er en opskrift, der byder på en sød overraskelse med rosiner, der tilføjes mod slutningen for at bevare deres sødme. Denne nemme, men lækre ret er perfekt til en langsom weekendmiddag, hvor lammekødet bliver mørt og fuld af smag fra kanel og kardemomme.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Brun lammekødet i portioner, så det får en god skorpe. Fjern kødet fra gryden og sæt det til side.
Tilsæt løg og gulerødder til gryden og sautér, indtil løgene er bløde.
Tilføj kanel og kardemomme til løg og gulerødder, og rør rundt i et minut for at frigive aromaerne.
Læg lammekødet tilbage i gryden og tilsæt bouillon. Bring det i kog, sænk varmen til lav, og lad det simre med låg i ca. 2 timer.
Tilføj rosinerne det sidste kvarter af simretiden, så de bliver bløde, men ikke mister formen.
Smag til med salt og peber inden servering.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og rosinerne blev lidt for bløde for min smag. Måske skal jeg tilføje dem lidt senere næste gang. Men ellers var det en hænger i det hele taget!
Lam og rosiner? Det lyder som en mærkelig kombination, men det smagte faktisk overraskende godt! Min kone troede, jeg havde bestilt takeaway, haha!
Jeg glemte at tilsætte kanel og kardemomme, og det blev alligevel godt. Men jeg kan godt mærke, at det manglede noget. Næste gang skal jeg huske krydderierne!
Jeg havde ikke 2 timer til at simre det, så jeg brugte trykkoger. Det blev også godt, men jeg tror, det kunne have været endnu bedre med den rigtige simretid. Rosinerne var en god idé!
Min svigermor kom til middag, og jeg lavede denne ret. Hun spurgte, om jeg havde fået en ny køkkenmaskine, fordi det smagte så professionelt. Tak for opskriften!
Rosinerne gav en sødme til retten, som jeg elskede!
Det langtidssimrede lam var mørt og saftigt - en sand fryd at spise
Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien