spisekunst.dk

Klejner med fuldkorn - Opskrift på bagværk,jul

Klejner med fuldkorn

Tid

Portioner

8

Niveau

mellem

Fuldkornsklejner: Din nye festfavorit! Prøv denne opskrift med fuldkornsmel, som giver en sundere drejning til den traditionelle danske kage. Perfekt til festlige lejligheder og nem at lave med kun 25 minutters tilberedningstid!

Ingredienser

Fuldkornsmel(kan være spelt eller hvede)
200 g
Hvedemel(almindeligt hvedemel)
150 g
Sukker(gerne rørsukker for ekstra smag)
100 g
Æg(stort æg)
1 stk
Smør(blødt)
75 g
Vaniljesukker(kan erstattes med korn fra en vaniljestang)
1 tsk
1 knsp
Olie(til dybstegning, fx rapsolie)
0.5 l

Fremgangsmåde

1

Bland fuldkornsmel, hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i en stor skål.

5 minalle tørre ingredienser skal være jævnt fordelt
2

Tilsæt det bløde smør og ægget til melblandingen, og ælt dejen, indtil den er glat og smidig.

10 mindejen skal være ensartet og ikke klæbrig
3

Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

30 minkøleskabstemperaturdejen skal blive lidt fastere
4

Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 0,5 cm.

5 mindejen skal være jævnt udrullet
5

Skær dejen i diamantformer og skær et lille snit i midten af hver diamant.

10 minformerne skal være ensartede i størrelse
6

Varm olien op til 175°C i en dyb gryde.

10 min175olien skal boble let, når en dejrest tilsættes
7

Fritér klejnerne i den varme olie, indtil de er gyldenbrune, ca. 2-3 minutter pr. side.

6 min175klejnerne skal være gyldne og sprøde
8

Lad klejnerne dryppe af på køkkenrulle, og server dem lune eller afkølede.

5 minklejnerne skal være sprøde og ikke olierede

Kommentarer

Mette

Fuldkornsmel i klejner? Det lyder som en sundere version af barndommens søde fristelser. Jeg prøvede at lave dem, og de blev faktisk rigtig gode! Men min mand klagede over, at de ikke var lige så søde som hans mors klejner. Måske skal jeg tilføje lidt mere sukker næste gang.

★★★★
Jens

Jeg elsker at lave klejner, men det med at vente 30 minutter i køleskabet er lidt af en prøvelse. Jeg blev så utålmodig, at jeg begyndte at spise dejen rå. Smagte overraskende godt! Men husk at holde øje med olien, ellers ender du med at have en røgfyldt køkken som mig.

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig prøvet at bruge fuldkornsmel i klejner før, men det gav en dejlig, mere fyldig smag. Min datter syntes, de lignede små, sunde kiks, og spiste dem med god samvittighed. En succes i vores hus!

★★★★★
Peter

Det her med at skære et lille snit i midten af hver diamant - det glemte jeg selvfølgelig. Så mine klejner blev lidt mere 'rustikke' end planlagt. Men smagen var der, og børnene syntes, de lignede små skatte. Så det blev en vinder alligevel!

★★★★
Hanne

Jeg prøvede at lave disse klejner til en familie-fest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da olien begyndte at ryge. Heldigvis havde jeg en brandslukker parat - og en god portion held! Næste gang skal jeg nok være mere opmærksom på temperaturen.

★★★★
Mette

Klejner med fuldkorn er perfekte til brunch med veninderne!

★★★★★
Lars

Disse klejner med fuldkorn var en lækker snack til eftermiddagskaffen.

★★★★
Ida

Mine børn elskede at have klejner med fuldkorn med i madpakken - sundt og lækkert!

★★★★★