spisekunst.dk

Krydret Hvidløgslasagne - Opskrift på hovedret, pastaret

Krydret Hvidløgslasagne

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Lasagne med en smagseksplosion! Denne opskrift kombinerer en fyldig kødsauce med krydrede urter og en cremet béchamelsauce, der giver en uimodståelig smag. Perfekt til en hyggelig aften med familien!

Ingredienser

Hakket oksekød(gerne magert)
500 g
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
Hakkede tomater(fra dåse)
400 g
Oregano(tørret)
1 tsk
Basilikum(tørret)
1 tsk
30 g
3 spsk
500 ml
Revet ost(gerne mozzarella eller cheddar)
100 g
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

200°C
2

Steg løg og hvidløg i en gryde, indtil de er gyldne.

5 minduft af stegte løg
3

Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.

7 minindtil kødet er brunet
4

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

15 minduft af krydderier
5

Lav béchamelsaucen ved at smelte smør i en gryde, tilsæt mel og rør godt. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du rører, indtil saucen er jævn og tyk.

10 minglat og tyk konsistens
6

Tilsæt halvdelen af osten i béchamelsaucen og rør indtil smeltet.

2 minosten er smeltet ind i saucen
7

I et ildfast fad, læg et lag kødsauce, derefter lasagneplader, og top med béchamelsauce. Gentag lagene, og slut med béchamelsauce og resten af osten.

10 minensartede lag
8

Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

35 min200°Cgylden og boblende ostelag

Kommentarer

Lone

Jeg lavede denne lasagne til familien i går, og de blev helt vilde med den! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi vi elsker det. Og så blev der selvfølgelig en lille smule rod i køkkenet, men det var det værd!

★★★★★
Mikkel

500 g hakket oksekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave den her lasagne til en date, og det gik godt, indtil jeg brændte béchamelsaucen. Men heldigvis havde jeg en god vin til at redde aftenen!

★★★★★
Sanne

Jeg synes, det er lidt sjovt, at man skal bruge både oregano og basilikum. Det minder mig om, når min mor altid havde en hel urtehave i køkkenet. Hendes lasagne var også altid en hit, men hun havde en hemmelig ingrediens, som hun aldrig ville røbe!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne lasagne til en middag med venner, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget tid det tog at lave béchamelsaucen. Næste gang prøver jeg måske en genvej med en pose!

★★★★
Pia

Jeg elsker lasagne, men jeg synes, det er lidt for meget arbejde at lave den fra bunden. Jeg endte med at bruge frosne lasagneplader i stedet for friske, og det gik også fint. Men måske er det bare mig, der er lidt doven!

★★★★★
Karen

Den klassiske lasagne med masser af ost var simpelthen himmelsk!

★★★★★
Mette

Jeg tilføjede ekstra friske cherrytomater til min lasagne - det gav en dejlig frisk smag.

★★★★
Anders

Lasagnen var perfekt til madpakken dagen efter - den smagte stadig fantastisk!

★★★★