spisekunst.dk

Kaffeskum & rødbraiseret kød - Opskrift på hovedret, dansk

Kaffeskum & rødbraiseret kød

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kaffeskum og rødbraiseret kød er ikke bare en ret, men en smagsoplevelse med et twist. Her braiseres mørt oksekød i rødvin og serveres med et skummende kaffeskum af espresso og mælk - en kombination, der vil få dine smagsløg til at danse. Prøv denne unikke opskrift og overrask dine gæster med noget helt specielt!

Ingredienser

Oksebov(skåret i store tern)
800 gram
Rødvin(en god kraftig rødvin)
500 ml
Løg(hakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
Eddike(helst rødvinseddike)
1 spsk
Sukker(valgfri, til smag)
1 tsk
Espresso(friskbrygget)
150 ml
Mælk(helst sødmælk)
100 ml
Salt og peber(til krydring)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Brun oksebovstykkerne i en stor gryde over medium varme, indtil de er gyldne på alle sider.

10 minmediumKødet skal have en brunet og sprød overflade
2

Tilsæt hakkede løg og gulerødder til gryden, og steg dem sammen med kødet, indtil løgene er bløde.

5 minmediumLøgene skal være gennemsigtige og duftende
3

Hæld rødvin, eddike og sukker i gryden. Lad det simre og reducer varmen til lav.

90 minlavVæsken skal boble let, og kødet skal blive mørt
4

Krydr med salt og peber efter smag, og lad det simre yderligere 10 minutter.

10 minlavKødet skal være fuldt mørt, og smagen skal være balanceret
5

Mens kødet simrer, opvarm mælken og pisk den sammen med espresso til et skummende skum.

5 minmediumMælken skal være varm og skummende
6

Server det braiserede kød med kaffeskummet forsigtigt hældt over retten.

2 minserveringstemperaturRetten skal være varm og tiltalende

Kommentarer

Mads

Kaffeskum på kød? Det lyder som noget, min svigermor ville finde på! Men hey, jeg prøvede det, og det var faktisk ikke så slemt. Kaffen giver en interessant dybde til smagen. Men 800 gram oksebov? Det er en festmåltid for en hel familie!

★★★★
Lene

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, men kaffeskum på kød er lidt for avantgarde for mig. Jeg prøvede at servere det til min mand, og han troede, jeg havde lavet en fejl med morgenkaffen. Men selve kødet blev mørt og lækkert!

★★★★★
Jesper

Haha, jeg lavede denne ret til en middag med venner, og de troede, jeg havde set for meget MasterChef. Kaffeskummet var en snakkepunkt, men det var også lidt af en vits. Kødet var dog perfekt, så det får en tommel op fra mig!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke espresso, så jeg brugte instant kaffe. Det blev ikke rigtig det samme, men kødet blev super mørt og lækkert. Måske skal jeg investere i en espressomaskine!

★★★★★
Mikkel

Kaffeskum på kød? Det lyder som noget, man får serveret i en hipsterrestaurant i København. Jeg prøvede det, og det var faktisk ret godt. Men jeg tror, jeg holder mig til traditionel rødvinssauce næste gang!

★★★★★
Mette

Kaffeskummet gav en dejlig dyb smag til kødet.

★★★★★
Thomas

Dette ret er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag.

★★★★
Louise

Jeg ville ønske der var flere grøntsager i retten.

★★★★★